Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη

ImageΈνας ακόμη νέος, της υλιστικής εποχής μας, προσήλθε στις τάξεις των μοναχών το βράδυ της Κυριακής 26.09.10 στην ιστορική Μονή Πετράκη των Αθηνών, όπου έλαβε δε το όνομα Βαρσανούφιος.

Ο κατά πάντα άξιος Καθηγούμενος Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, ο οποίος έχει αναδείξει από κάθε άποψη την Μονή Πετράκη κατά τα 9 χρόνια της Ηγουμενίας του, προσεφώνησε τον προσερχόμενο αδελφό καταλλήλως, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο άνθρωπος δεν πρέπει να ξεχνά ότι πλάσθηκε γιά να είναι ο ίδιος μια ασίγαστη δοξολογία προς τον Φιλάνθρωπο Θεό μας. Και ο Μοναχισμός είναι μιά τάξη ανθρώπων με κλήση αφιερώσεως εις τον Θεόν, καθώς και διαρκή εκζήτηση του θείου Ελέους, αλλά συνάμα και δοξολογίας αδιάκοπης προς τον Μεγαλόδωρο Θεό και Πλαστουργό μας. Μέσα από το Ιερό Ψαλτήρα κυρίως, που καθημερινά χρησιμοποιείται στις Μονές, αναπέμπει ο μοναχός διαρκείς δοξολογίες προς τον Πανοικτίρμονα Δημιουργό και Ευεργέτη πάσης της Κτίσεως.»

Επίσης, τόνισε: «Ο Μοναχισμός είναι ζωή με περιορισμούς και θυσίες, αλλά και ζωή εν ελευθερία, ζωή χωρίς συμβιβασμούς και ενδώσεις, ζωή αγαλλιάσεως. Ο μοναχός λέγει συνεχώς «όχι» στα πάθη, «όχι» στις προκλήσεις  του κόσμου, «όχι» στις διαστροφές της αθεΐας, «όχι» στις απάτεις του ευδαιμονισμού. Και αποτελεί με τον τρόπο αυτό και απόδειξη ότι υπάρχει και είναι κατορθωτή η ζωή της πίστεως, ζωή υψηλής ποιότητος, αλλά και παρότρυνση ώστε πολλοί άλλοι να ζήσουν παρομοίως «κατά φύσιν», «κατά Θεόν». Και έτσι να αναπέμπεται από πολλούς αίνος δόξης προς τον Μόνον Αληθινόν Τριαδικόν Θεόν μας.»

Τέλος, ο Ηγούμενος Ιάκωβος, πρόσθεσε πως «Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι η Μονή μας ευρίσκεται μέσα στο κέντρο της πολύβουης Μεγαλουπόλεως των Αθηνών και μάλιστα μέσα στο Κολωνάκι της χλιδής, της αριστοκρατίας, της πολυτελείας του κόσμου τούτου. Ο Μοναχισμός ασκείται και εδώ με κάθε επιμέλεια και γνησιότητα.»

Εμφανίσεις: 79269
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!