Ο εορτασμός των Θεοφανείων σε Ναύπλιο και Άργος (ΦΩΤΟ)

nauplio-9

Στο Ναύπλιο τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Θεοφανίων σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2015.

Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, έγινε ο μεγάλος αγιασμός και στο λιμάνι της πόλης ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό παρά το τσουχτερό κρύο.

Την τελετή της κατάδυσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ενώ στην ακολουθία των Θεοφανείων παραβρέθηκαν ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος.

Θεοφάνεια στο Άργος

Ο Εορτασμός των Θεοφανίων και καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Ιανουαρίου στον Άγιο Πέτρο Άργους με κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου.

Στη συνέχεια κλήρος, πολιτικοί και πιστοί πήγαν στη Δεξαμενή της πόλης όπου και έγινε όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο επίσημη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του τιμίου σταυρού, παρουσία του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δ.Καμπόσου, του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ.Νικητόπουλου, των υποψηφίων Βουλευτών Δ.Σχοινοχωρίτη, Β.Σιδέρη, Π.Πεβερέτου και δημοτικών συμβούλων.

nauplio-1

nauplio-2

nauplio-4

nauplio-5

nauplio-6

nauplio-7

nauplio-8

nauplio-9

nauplio-10

nauplio-11

nauplio-12

10909342 ARGOS 11

Εμφανίσεις: 36967
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!