Η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

tinos-13

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων.

Των Ιερών Ακολουθιών προέστη, προσκεκλημένος του Σεβ. κ. Δωροθέου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, παρουσία του Δημάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του Α.Τ. Τήνου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τοπικών Αρχών, των μελών της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και πλήθους πιστών που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την πυκνή χιονόπτωση κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Ο π. Θωμάς στο επίκαιρο κήρυγμά του εστίασε στους ανθρώπους της θάλασσας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Εμπορικού Ναυτικού, τους Λιμενικούς, τους αλιείς, αφιερώνοντας την ημέρα αυτή και την προσευχή μας σε αυτούς.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ευχαρίστησε τον π. Θωμά για την ευλογητή παρουσία του μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτου προς όλους.

Λόγω της χιονόπτωσης δεν κατέστη δυνατή η μετάβαση στον λιμένα της Τήνου για την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Ελευθέριος Αποστολόπουλος, Δήμητρα Φανερού.

tinos-1

tinos-2

tinos-3

tinos-4

tinos-5

tinos-6

tinos-7

tinos-8

tinos-9

tinos-10

tinos-11

tinos-12

tinos-14

tinos-15

tinos-16

Εμφανίσεις: 47958
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!