Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα

Image

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας Αττικής η ιερά πανήγυρις της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ.κ. Θεοδωρήτου.

Εν συνεχεία ακολούθησε η πάνδημος λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Κυρίας των Αγγέλων δια των κεντρικών οδών της ενορίας με τη συμμετοχή του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, αντιπροσωπείας ιεροσπουδαστών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, των τοπικών αρχών, φιλαρμονικών και αγημάτων, μαθητών και μαθητριών των σχολείων και των κατηχητικών της ενορίας και χιλιάδων πιστών. 

Μετά το πέρας της λιτάνευσις τελέστηκε η Ιερά Παράκλησις.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος και πάλι του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ.κ. Θεοδωρήτου.

Το απόγευμα της ιδίας ημεράς τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκλησις προεξάρχοντος του πατρός και καθηγουμένου της Ιεράς Μητροπόλεως γέροντος Θεοφίλου.

Image

Εμφανίσεις: 83006
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!