Θεουπόλεως: ''Τα Θεοφάνεια μας προτρέπουν σε σκέψεις και προσευχή''

theoupoleos-5

ROMFEA.GR | Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Θεοφάνεια! Ο Θεός μας είναι Τριαδικός, αλλά και μοναδικός. Τρία ξεχωριστά πρόσωπα, με τις δικές του το καθένα ιδιότητες, αλλά και το δικό του όνομα. Την ίδια ώρα, μια ουσία και μια φύση. Η φωνή του Πατρός που ακούγεται, την ώρα τη Βαπτίσεως του Κυρίου, υποδηλώνει, την ενθρόνισή του, ως του μόνου αληθινού Βασιλιά και Κυρίου της ανθρωπότητας. Και αυτός ο Βασιλιάς, δεν είναι ένδοξος με την έννοια που ο κόσμος δίνει στη δόξα, αλλά είναι παθητός, Εσταυρωμένος! Γιατί η εξουσία και η δύναμή του, πηγάζει από αγάπη και παθήματα, χάρη των άλλων."

"Σήμερα που ζούμε σε μια γενική αναστάτωση και κοινωνική επανάσταση, άλλοι αρνούνται τον Θεό, γιατί τον φαντάζονται ότι είναι με το μέρος των ισχυρών ενάντια στους αδύνατους. Και άλλοι τον αρνούνται, γιατί νομίζουν, ότι είναι με το μέρος των αδύναμων, και έτσι καλλιεργεί ο Θεός την αδυναμία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα, να εμποδίζεται η γέννηση του υπερανθρώπου, που υπακούη μόνο στα ένστικτά του. Όποια είναι η Θεοφάνεια κατά τη Βάπτιση του Ιησού, τέτοια είναι και η αποκάλυψη του Θεού, που δέχεται ο άνθρωπος όταν βαπτίζεται" πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

Ενώ πρόσθεσε: "Για τον λόγο αυτό, η βάπτισή μας, δεν είναι μια απλή τελετή για το όνομά μας απλά, αλλά μια νέα όραση του Θεού."

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Θεουπόλεως τόνισε: "Σήμερα που ο άνθρωπος επιδίδεται στο έργο της αλόγιστης καταστροφής του κόσμου, τα Θεοφάνεια, μας προτρέπουν σε σκέψεις και προσευχή, ώστε να μας σκεπάση ο Θεός με την Χάρη και την φιλανθρωπία του, χωρίς να οργιστεί από την αχαρακτήριστη αγνωμοσύνη μας."

theoupoleos-2

theoupoleos-3

theoupoleos-4

theoupoleos-6

theoupoleos-7

theoupoleos-8

theoupoleos-9

IMG 5385

theoupoleos-11

theoupoleos-10

theoupoleos-12

xg

theoupoleos-13

Εμφανίσεις: 38081
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!