Τα Άγια Θεοφάνεια στο Μεσολόγγι

FOTO2Mε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Το πρωί της εορτής τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρουσία του δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νικ. Καραπάνου, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου που κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία προς το λιμάνι του Μεσολογγίου, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, έριξε τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα προς Αγιασμό των Υδάτων.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευχήθηκε ο Βαπτισθείς Κύριος να κατοικήσει στις καρδιές μας για να ανακαινίσει τον εαυτό μας, να ενώσει την οικογένεια και να σώσει την παραπαίουσα νεότητα μας και την δοκιμαζόμενη πατρίδα μας.

Παρά το τσουχτερό κρύο και εδώ υπήρξαν οι αρκετοί που έπεσαν στην θάλασσα οι οποίοι ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν αναμνηστικά δώρα από τον Σεβασμιώτατο.

Μετά το πέρας του καθαγιασμού των Υδάτων η πομπή επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου έγινε η απόλυση της Λειτουργίας και όλος ο κόσμος πέρασε να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και να λάβει την ευλογία του Επισκόπου μας.

FOTO3

FOTO4

FOTO15

Εμφανίσεις: 41211
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!