Με επιτυχία η εορταστικές εκδηλώσεις «Μερόπεια 2010» για την Επισκοπή Μπουρούντι

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας στον φερώνυμο Ιερό Ναό της στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Σάββας ο οποίος ήταν και ο επίτιμος καλεσμένος στη Μεγάλη Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής του κ. Γιώργου Δεμελή που ακολούθησε το ίδιο βράδυ και με την οποία ολοκληρώθηκαν  τα «Μερόπεια 2010» που ήταν αφιερωμένα στα παιδιά της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και των οποίων Χορηγός Επικοινωνίας ήταν το έγκριτο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr»

Στο κήρυγμα του κατά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό  ο Θεοφιλέστατος κ. Σάββας αφού μετέφερε τις ευλογίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.Θεοδώρου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο για την αγάπη με την οποία περιβάλλει την Ιερά Επισκοπή και την Ιεραποστολή γενικότερα.

Στη συνέχεια μίλησε μεταξύ άλλων για το τεράστιο έργο που επιτελείται τους τελευταίους μήνες στην Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας με την ανέγερση Νοσοκομείων, Σχολείων και Ιερών Ναών επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη στήριξης του σημαντικού αυτού για την Ορθοδοξία έργου από όλους τους Έλληνες.

Τέλος, ακολούθησε η Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής του κου Γιώργου Δεμελή που ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό σε όλη την Ελλάδα με τα ωραιότερα τραγούδια. Έκπληξη της βραδιάς η συμμετοχή της γνωστής τραγουδίστριας Σοφίας Μάνου.

Ο Γιώργος Δεμελής μιλά στη Romfea.gr

Κε Δεμελή πείτε μας τις εντυπώσεις σας λίγο μετά την ομολογουμένως επιτυχημένη Συναυλία σας για τα παιδιά της Επισκοπής Μπουρούντι, που είχαμε την χαρά να απολαύσουμε προσωπικά.

Γ. Δεμελής.  Τι να πώ… Εχω μείνει έκπληκτος όχι μόνο με την αθρόα προσέλευση του κόσμου, αλλά κυρίως, με την ανταπόκριση του, τις αντιδράσεις του…

Πείτε μας, πως προέκυψε η συναυλία αυτή ;

Μου έγινε πριν από λίγους μήνες πρόταση να συμμετάσχω στα «Μερόπεια 2010» που ήταν αφιερωμένα στα παιδιά της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Γνωρίζοντας καλά, κι από πρώτο μάλιστα χέρι, το τιτάνιο έργο που καταβάλλει εκεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Σάββας δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Και από όσο γνωρίζουμε δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε αφιλοκερδώς σε Πρωτοβουλίες για τη Επισκοπή Μπουρούντι. Αν δεν κάνω λάθος είστε παραγωγός του ψηφιακού δίσκου «Ανέστη Χριστός» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Σωστά. Με τον π. Νικόδημο Καβαρνό ηχογραφήσαμε τους ωραιότερους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος σε ένα CD που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαίτη και με τα έσοδα του οποίου κτίζονται ήδη Σχολεία στο Μπουρούντι.

Είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους όπως εσείς, να προσφέρουν τον χρόνο και την ενεργητικότητα τους για την Εξωτερική Ιεραποστολή. Πείτε μας πως προέκυψε αυτή σας η ενασχόληση με το Μπουρούντι.

Όπως σας είπα γνωρίζω το έργο που επιτελείται αθόρυβα και συστηματικά από έναν ακαταπόνητο εργάτη του Ευαγγελίου, έναν εξαιρετικό Ιεράρχη του Θρόνου της Αλεξανδρείας, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Σάββα. 

Μέσα σε λίγους μήνες αφότου ανέλαβε την Ιερά Επισκοπή την έχει μεταμορφώσει σε ένα πραγματικό εργοτάξιο. Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας οικοδομούνται και εξοπλίζονται, Σχολεία και Κέντρα Επιμόρφωσης σε κάθε γωνιά του Μπουρούντι για τα μικρά παιδιά και τους ενήλικες , Ιεροί Ναοί ανεγείρονται για τους πιστούς που συνεχώς αυξάνονται με την Χάρη του Θεού !

Όλα αυτά που σε λίγο χρόνο κατάφερε ο Θεοφιλέστατος, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, απαιτούν τη συστράτευση όλων μας για να ολοκληρωθούν. Καταρχήν την προσευχή μας και κατόπιν την συνδρομή μας, του καθενός σύμφωνα με τις δυνατότητες και την αγάπη του.

Και η δική σας αγάπη για το Μπουρούντι βλέπουμε είναι πραγματικά μεγάλη. Συμμετοχή στον ψηφιακό δίσκο, παραγωγή του, τώρα η Εκδήλωση αυτή.. Τι άλλο να περιμένουμε ;

Ότι πεί ο Θεός. Εμείς προσφέρουμε το τάλαντο που μας δόθηκε άνωθεν, για να μάθει ο πιστός λαός του Θεού ότι στο Μπουρούντι επιτελείται έργο, έργο που καθημερινά σώζει ζωές, ζωές μικρών παιδιών, και  που για να πετύχει απαιτείται η βοήθεια όλων μας.

Πάντως εμείς θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα του Επισκόπου κ. Σάββα και έχουμε στο μυαλό μας πολλά για το μέλλον, αλλά είπαμε, ότι πει ο Θεός. 

Ο χώρος ήταν γεμάτος από σημαντικούς εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες, εκπροσώπους του Τύπου και πλήθος κόσμου.

Πράγματι.. η ανταπόκριση τους στην πρόσκληση μας με έχει συγκινήσει. Αν μου επιτρέψετε θα ήθελα να τους ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά.

Καταρχήν  οφείλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή Οικονομικών του Φιλοπτώχου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Συμεωνίδη  για την υπέροχη φιλοξενία του και την αγάπη του, τον Γραμματέα παρά τη  Ιερά Συνόδω π. Πλάτωνα Κρικρή και προϊστάμενο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων όπου διακονώ ως Λαμπαδάριος καθώς και τον συνεφημέριό του π. Πέτρο Πέτρόπουλο , τον κο Γιώργο Βασιλείου Εκπρόσωπο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Εν Ελλάδι, τον Ιεροδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  π. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φυσικά τους Χορηγούς Επικοινωνίας της σημερινής εκδήλωσης.

Τον κ. Αιμίλιο Πολυγένη, Διευθυντή του έγκριτου Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», τον κο Θάνο Κωτσιόπουλο και την διαδικτυακή μουσική πύλη “Tralala”, τον κο Ιωάννη Σαίτη και τις Εκδόσεις του, το «Μερόπειο Σωματείο» που μας παραχώρησε τους χώρους του για την αποψινή βραδιά και φυσικά τον αγαπητό μου φίλο, εμπνευστή και πρωτεργάτη των Εκδηλώσεων για την Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι κο Αριστομένη Φλουράκη.

Πρωτίστως όμως θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρο και τον σεπτό μας Προκαθήμενο κ.κ. Ιερώνυμο που με τις ευλογίες και την πολυσχιδή τους στήριξη πραγματοποιούνται αυτές οι Εκδηλώσεις και φυσικά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Σάββα που αποτελεί την έμπνευση μας για οτιδήποτε επιχειρούμε.

Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω όλους και τον καθένα ξεχωριστά από όσους μας τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους. Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 62118
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!