Τιμητική εκδήλωση για τον Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη (ΦΩΤΟ)

nektarios-1

Μέσα σε κλίμα χαράς, συγκινήσεως και ιδιαίτερης τιμής πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στην Κοινότητα Αγίου Κων/νου Καμαρίζης (Λαυρεωτικής), τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη για τα 50 χρόνια διακονίας και προσφοράς του στην Τοπική Εκκλησία.

Την εκδήλωση ξεκίνησαν οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, οι οποίοι έψαλλαν Εκκλησιαστικούς πρωτοχρονιάτικους ύμνους και παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Έπειτα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κων/νου κ. Νικήτας Κάιλας στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τον γέροντα για την πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινότητα.

Εν συνεχεία, ένα πνευματικό παιδί του Γέροντα Νεκταρίου, ο Αρχιμανδρίτης Κων/νος Συρίγος, αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο, τις αρετές και χαρίσματα του Γέροντα Νεκταρίου Βιτάλη.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ένας Γολγοθάς έλκει μαγνητίζει εσταυρωμένους. Προσκαλεί εκείνους που συζούν με την οδύνη του Σταυρού και κοινωνούν την Ανάσταση. Μία τέτοια σταυρωμένη προσωπικότητα είναι και ο Γέροντας μας ο άνθρωπος που με όλη την πορεία, μας έδειχνε αναστάσιμα την δόξα του Σταυρού του Χριστού. Στο κλίμα της Εκκλησίας δεν ευδοκιμεί ο έπαινος. Όσα ακουστούν δεν είναι καρπός επαίνου κοσμικού αλλά έκφραση ευχαριστίας στον Θεό και ευγνωμοσύνης στον Γέροντά μας. Ο Γέροντας αξιοποίησε με ιερότητα τα χαρίσματα του, καλλιέργησε με ταπείνωση την αρετή και με θυσιαστική αγάπη μοιράζει τον πλούτο της καρδιάς του και γι΄αυτό η χάρις του Θεού τον έκανε πηγή ανεξάντλητη της σταυρωμένης αγάπης. Η Θεία Λειτουργία είναι η καρδιά του, η ακολουθία η ζωή του, η προσευχή, η λατρεία η αναπνοή της ψυχής του«.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος ευλόγησε και τη Βασιλόπιτα της Κοινότητας και επίσης προτίμησε να διαθέσει τον χρόνο που του αναλογεί και να δώσει τον λόγο στον ίδιο τον γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη να απευθύνει μόνος του χαιρετισμό, μιας και η εκδήλωση είναι προς τιμήν του.

Επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος καθώς και οι Ιερείς της Λαυρεωτικής, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο μεγάλος ευεργέτης της Λαυρεωτικής εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος χορήγησε και την εκδήλωση, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων φορέων της Λαυρεωτικής, ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Βασίλειος Γαϊτάνης καθώς και πλήθος κόσμου από την Καμάριζα, τη Λαυρεωτική και τα Μεσόγεια.

Τον γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη τίμησε ο κ. Κάιλας εκ μέρους όλων των δημοτών και των κατοίκων της Κοινότητας, καθώς και ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος προσφέροντας του ως δώρο μία ποιμαντική ράβδο και μία τιμητική πλακέτα.

nektarios-2

nektarios-3

nektarios-4

nektarios-5

nektarios-6

nektarios-7

nektarios-8

nektarios-9

nektarios-10

nektarios-11

nektarios-12

Εμφανίσεις: 47959
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!