Ο Μεσαορίας Γρηγόριος στην Ζωοδόχο Πηγή Ακαδημίας

mesaorias-1

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου σήμερα Πέμπτη 15/1/2015 στον ιστορικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, οδού Ακαδημίας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερόν μνημόσυνον πάντων των προαπελθόντων Κυπρίων διδασκάλων και Καθηγητών του Πανεπιστημίου και άλλων Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων, καθώς επίσης και πάντων των υπέρ της Κυπριακής ελευθερίας αγωνισαμένων και θεοφιλώς πεσόντων πατέρων και αδελφών ημων.

Το Ιερό Μνημόσυνο τελέστηκε λιτά, με την ευκαιρία της 65ης επετείου από το δημοψήφισμα των Κυπρίων (15/1/1950) υπέρ της ενώσεως με την Ελλάδα.

Της Θ.Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Παρέστησαν, ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, οι Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτεροι Ηλίας Δροσινός και Σπυρίδων Λόντος, ο Ιεροδιάκονος Νικόλαος Βλαβιανός και μεταξύ άλλων ο εξοχότατος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κος Κυριάκος Κενεβέζος, οι Καθηγητές Παναγιώτης Μπούμης, Κωνσταντίνος Μπελέζος, Γεώργιος Σταυρόπουλος και η σύζυγος του αειμνήστου Καθηγητού Στυλιανού Παπαδοπούλου.

Εμφανίσεις: 32972
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!