Κοπή Βασιλόπιτας στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη

patrikios-1

Σήμερα Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 μετά από πρόσκληση του διοικητή του ενοποιημένου νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς - Ο Άγιος Δημήτριος κ. Παύλου Παπαδόπουλου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ευλόγησε την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας του νοσοκομείου στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος παρουσία του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτιού προσωπικού.

Ο Παναγιώτατος μετά την κοπή της πίτας μίλησε επίκαιρα προς τα στελέχη του νοσοκομείου τονίζοντας την ανάγκη για εθνική ενότητα και ομοψυχία όλων των Ελλήνων πολιτών μπροστά στις δυσκολίες και τα προβλήματα των ημερών και αναφέρθηκε στην δυναμική παρουσία της Εκκλησίας και στο φιλανθρωπικό έργο της μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Τελειώνοντας διηγήθηκε την ιστορία της βασιλόπιτας και στάθηκε στη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση του Μεγάλου Βασιλείου στα ίχνη του οποίου πρέπει να προσπαθεί να βαδίζει και σήμερα η Εκκλησία.

Τον Παναγιώτατο συνόδευαν ο π. Αντώνιος Πατρικίου ιερέας της ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και επιμελητής Α' - οδοντίατρος του ενοποιημένου νοσοκομείου, ο π. Μιχαήλ Κόνιας Ιερέας του νοσοκομείου και επίκουρος καθηγητής της ΑΕΑΘ και ο πρωτοδιάκονος της Μητροπόλεως πατήρ Αμβρόσιος Ματσάς.

patrikios-2

Εμφανίσεις: 31357
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!