Ανέγερση Ναού στο Αμπού Ντάμπι

195184.p 1

ROMFEA.GR | Ορθόδοξη Εκκλησία θα χτιστεί στην περιοχή Μουσαφάχ στο Αμπού Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) όπου σήμερα ζουν 700 εγγεγραμένες οικογένειες, ενώ περίπου 300 οικογένειες δεν είναι εγγεγραμένες.

Η σημερινή Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία χρησιμοποιείται από την Ορθόδοξη Κοινότητα είναι πολύ μικρή και δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 300 άτομα.

Οι πιστοί αναγκάζονται να συμμετέχουν στις λειτουργίες εκτός ναού, η απέναντι σε ένα κτίριο όπου παρακολουθούν με προτζέκτορα την λειτουργία.

Το κτίριο - εκκλησία χτίστηκε το 1975 και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βαγδάτης του Πατριαρχείου Αντιοχείας, όπου εκκλησιάζονται (Παλαιστινιοι, Σύριοι, Λιβανέζοι και άλλοι).

Επίσης μεταξύ των ενοριτών υπάρχουν και Ρουμάνοι, Ουκρανοί, Ρώσοι, Σέρβοι και Γεωργιανοί όπου δικός τους ιερέας τελεί Θεία Λειτουργία.

Ο νέος Ναός που θα είναι αφιερωμένος προς τιμήν του Προφήτη Ηλία θα είναι σε θέση να φιλοξενεί 1.300 πιστούς, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2015.

Εμφανίσεις: 33046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!