Εθνικό Μνημόσυνο στην Λευκωσία από τον Κορωνείας Παντελεήμονα

koron-kipros-10

Εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κυπρου κ. Χρυσόστομο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ετέλεσε Ιερό Εθνικό Μνημόσυνο του Αγωνιστή Μάρκου Δράκου στον Ναό Αγίου Παύλου Λευκωσίας.

Στις σύντομες σκέψεις που απηύθυνε ο κ. Παντελεήμων πήρε αφορμή απο τον εορτάζοντα Αγ. Αθανάσιο και είπε ότι ο Αγιος χαρακτηρίστηκε ως "ο αγιώτερος των ηρώων και ηρωϊκότερος των αγίων".

Ήταν "στύλος" πράγματι της Εκκλησίας, γιατί υπήρξαν περίοδοι, που πάνω Του στηρίχθηκε η ορθόδοξη πίστη. Είχε αδιάπτωτο αγωνιστικό φρόνημα. Κατά την Πατριαρχία Του εξωρίσθηκε 5 φορές για τους αγώνες του για την Ορθοδοξία

Αυτήν την Ορθόδοξη πίστη καλούμεθα να φυλάττουμε όχι μόνο ως Ορθοδοξία θεωρίας αλλά και ως ορθοπραξία εμπειρίας.

Να βιώνουμε τα τρία ρήματα του Συμβόλου της Πίστεως: "πιστεύω " που σημαίνει αποδέχομαι τις αλήθειες της πίστεώς μας.

"Ομολογώ"με την ζωή μου αυτά που πιστεύω και "προσδοκώ". Το παρόν μου φωτίζεται από την προσδοκία της Βασιλείας του Θεού.

"Διατηρώμεν" λοιπόν "των δογμάτων την ακρίβειαν" (αυτό είναι το πιστεύω ), "και πολιτείαν αξίαν επιδειξώμεθα" (ομολογώ ), "ίνα και των αιωνίων επιτύχωμεν αγαθών "(προσδοκώ).

Αυτό είναι το μήνυμα του Αγίου Αθανασίου και το ακατάβλητο αγωνιστικό Του φρόνημα.

Γιατί μόνο με τους αγώνες δικαιώνονται οι προσδοκίες και πραγματώνονται οι ελπίδες, κατέληξε ο Αγιος Κορωνείας.

Ακολούθως έγινε το ιερό Μνημοσυνο του αγωνιστού και ο Δήμαρχος του Αγίου Δομετίου κ. Κωστ. Πέτρου εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο.

koron-kipros-1

koron-kipros-2

koron-kipros-3

koron-kipros-4

koron-kipros-5

koron-kipros-6

koron-kipros-7

koron-kipros-8

koron-kipros-9

Εμφανίσεις: 24681
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!