Θεουπόλεως: ''Σήμερα έχουμε ανάγκη από μια φωνή ικεσίας''

0theoupol-7

ROMFEA.GR | Την μνήμη του Άγιου Αθανασίου τίμησαν σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

"Δέκα λεπροί άνδρες, με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης τους, αλλά και απόλυτο σεβασμό και υπακοή στον νόμο, "έστησαν πόρρωθεν" μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ! Τους ενώνει ένας πόθος, η θεραπεία τους. Έχουν ακούσει πολλά γι'Αυτόν. Όμως,δεν τους φωνάζουν θεράπευσε μας, αλλά "Κύριε σπλαχνίσου μας" κραυγή γεμάτη πόνο και ελπίδα. Δέκα άνθρωποι μαζί, παρακαλούν την ίδια ώρα, για το ίδιο πράγμα. Αυτή τους η παράκληση,γίνεται με πλήρη συναίσθηση,με θέρμη ψυχής και εμπιστοσύνη απόλυτη. Αυτή τους η παράκληση,περνά μέσα από την υπακοή τους στην Προσταγή", υπάγετε επιδείξατε εαυτούς τοίς Ιερεύσι "Η υπακοή τους, που ανταμίφθηκε! Έγινε η δοκιμασία της πίστις τους,και αύτη,τους χάρισε τη θεραπεία." ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Θεουπόλεως.

Σε άλλο σημείο τόνισε ο κ. Παντελεήμων: "Τριά κοινά σημεία τους χαρακτήριζαν: H συναίσθηση της κατάστασης της υγείας τους. Ο κοινός πόθος για την θεραπεία τους. Και η υπακοή. Αυτή η τόσο μεγάλη αρετή, σε σχέση με τον θέο. Και το θέλημα του. Να μπορεί ο άνθρωπος να δηλώνει: "Κύριε, θελω να γίνω αυτός που Σύ θέλεις, είτε όχι".Αυτά τα τρία σημεία ένωναν τους δέκα λεπρούς, στο κοινό αίτημα τους,για το "έλεος του Κυρίου".

"Ένα σημείο όμως τους χώρισε εννέα και ένας και αυτός, ξένος. Ένας επέστρεψε για να ευχαριστήση τον ευεργέτη και μάλιστα, "μετά φωνής μεγάλης", το ίδιο δυνατά φωνάζει, οπώς τότε, πρίν την θεραπεία, δοξάζει και ευχαριστεί μετά δακρύων τον θεόν", πρόσθεσε ο Επίσκοπος Θεουπόλεως.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε ότι "αυτή η αναλογία του ενός, στους δεκα, πόσον εκφράζει την γενικώτερη κατάσταση σήμερα στην ανθρωπότητα. Αγνώμονες απέναντι του θεού, για τις άπειρες ευεργεσίες του γνωστές και άγνωστες που ο καθένας μας δέχεται καθημερινα."

"Δυστυχώς τις τελευταιές κυρίως δεκαετίες, ξεχάσαμε Αυτόν, στον οποίο οφείλουμε την υπαρξή μας σαν λαός και σαν Έθνος, αποκτήσαμε από την χάρη Του! Πιστέψαμε πώς μπορεί να ζήσουμε χωρις τις δεσμέυσεις του νόμου του θεού "Χωρίς θεό όλα επιτρέπονται" με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη συμφορά μας να μην είναι η οικονομική, αλλά η απουσιά του θεου από τη ζωή μας" σημείωσε ακόμα ο κ. Παντελεήμων.

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Θεουπόλεως τόνισε: "Αδέλφια μου, έχουμε ανάγκη σήμερα από μια φωνή ικεσίας! Ένας σεισμός πρέπει να προκλήθη. Σεισμός προσευχής, που θα κλονίση τα ουράνια. Βοή ισχυρή, να ανέβη "εις τα ώτα Κυρίου Σαββαώθ" και τότε μπορούμε να ελπίζουμε".

0theoupol-1

0theoupol-2

0theoupol-3

0theoupol-4

0theoupol-5

0theoupol-6

0theoupol-8

0theoupol-9

0theoupol-10

Εμφανίσεις: 1230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!