Κουμουτσάκος: ''Η Εκκλησία στάθηκε αρωγός στις ανάγκες του Ελληνικού λαού''

koumoutsakos

Συνέντευξη στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, στην μισθοδοσία των Κληρικών, για την Εκκλησιαστική περιουσία και την ανέγερση Τζαμιού στην Αθήνα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Κουμουτσάκου στην Romfea.gr:

Σχέση Εκκλησίας – Κράτους

Το ζήτημα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας όπως και όλων των γνωστών θρησκειών και δογμάτων είναι συνταγματικά ρυθμισμένες. Επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική και ως εκ τούτου οφείλουμε απόλυτο σεβασμό προς την Εκκλησία, την διατήρηση των διακριτών ρόλων με πνεύμα συνεργασίας και την μη αναθεώρηση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος.

Εφημεριακός Κλήρος – Μισθοδοσία Κληρικών – Άνοιγμα θέσεων για διορισμούς Κληρικών στην Ελλάδα

Οι Κληρικοί παντός βαθμού επιτελούν ένα πολύ σπουδαίο και σημαντικό έργο στις Μεγαλουπόλεις αλλά και στην Επαρχία, έργο κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, Ιεραποστολικό που αξίζει με κάθε τρόπο να το στηρίξουμε και να το ενισχύσουμε. Η διατήρηση της μισθοδοσίας των Κληρικών είναι υποχρέωση της Πολιτείας, αφού από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις εκκλησιαστικών κτημάτων και οι παραχωρήσεις για λόγους δημόσιας ωφέλειας άφησαν στην Εκκλησία μόνο το ¼ της περιουσίας της που και εκείνο για διαφόρους λόγους παραμένει αναξιοποίητο. Όσο για τον διορισμό νέων Κληρικών για την κάλυψη κενών θέσεων στις Ιερές Μητροπόλεις είναι απαραίτητος.

Η θέση σας για τη λειτουργία Τζαμιού στην Αθήνα

Από το Σύνταγμά μας προστατεύεται απόλυτα το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να έχει όποια Θρησκεία θέλει και με αξιοπρέπεια να τελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κτίσει το Τέμενος με κρατική χρηματοδότηση και νομίζω ότι και η Εκκλησία εδώ και χρόνια το υποστηρίζει. Το Τέμενος, πολύ σωστά, έχει χαρακτηριστεί ότι θα είναι ένα σύμβολο φιλίας, ανεξιθρησκείας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Tι πιστεύετε για τον ρόλο των Πατριαρχείων και των Ελληνόφωνων Εκκλησιών της Ευρώπης.

Η παρουσία των Ορθόδοξων Εκκλησιών στη σύγχρονη Ευρώπη είναι σημαντική διότι υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους τις κοινές τους Χριστιανικές ρίζες, την κοινή τους θρησκευτική συνείδηση, τις παραδόσεις τους, την πολιτιστική και θρησκευτική ιδιαιτερότητά τους. Η Ορθοδοξία, μπορεί να αποτελεί μειονότητα στην Ευρώπη αλλά η έντονη και ζωντανή παρουσία της στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο προβάλλοντας την αλήθεια, την Ειρήνη, την δικαιοσύνη, την καταλαγή, την αλληλεγγύη και την αγάπη χωρίς διακρίσεις. Με άξονα το Οικουμενικό Πατριαρχείο δύνανται οι Ορθόδοξες Εκκλησίες να δίδουν καθημερινά με τη Διακονία τους τη μαρτυρία της Πίστεως, της ελπίδας και της αγάπης στον σύγχρονο Χριστιανικό κόσμο αλλά και στις Χώρες της Ιεραποστολής.

Περί Εκκλησιαστικής περιουσίας

Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στην Εκκλησία την εναπομείνασα Εκκλησιαστική περιουσία να την αξιοποιήσει προς όφελος του Ελληνικού λαού. Για αυτό θα πρέπει κατόπιν των Δικαστικών δικαιώσεών της όλες οι καταπατηθείσες εκτάσεις να αποδοθούν στην Εκκλησία και να ενισχυθεί το μεγάλο δίκτυο του Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού της έργου με την απαλλαγή φορολογικών επιβαρύνσεων. Η Εκκλησία είναι και παραμένει ο μόνος επίσημος φορέας που σε αυτή την Οικονομική κρίση στάθηκε πολύτιμος και αναντικατάστατος αρωγός στις ανάγκες του Ελληνικού Λαού. Αυτή η αλήθεια είναι αναμφισβήτητη και πρέπει να εκτιμηθεί από όλους.

Εμφανίσεις: 29636
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!