Ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου στη Σαλαμίνα

adrianoupoleos-1

Με ευλάβεια και κατάνυξη την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, το πολυπληθές εκκλησίασμα της Παναγίας της Ιμβριώτισσας στη Σαλαμίνα, εόρτασαν την μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος Διευθυντής του εν Αθήναις γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ανάλυσε τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή με την ευφράδεια του θεολογικού λόγου που διαθέτει, που στην κυριολεξία καθήλωσε ακόμη και μικρά παιδιά στην θέση τους να τον ακούν με μεγάλη προσοχή.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές την ευλογία και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου προς όλο το εκκλησίασμα και ιδιαίτερα προς τους συμπατριώτες του Ιμβρίους που κατοικούν στη Σαλαμίνα και τις γύρω περιοχές.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης Νείλος Μουσελής ιερέας του Ι. Ναού και εφημέριος των Εισοδείων Θεοτόκου Αμπελακίων Σαλαμίνας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Εμφανίσεις: 34277
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!