Η εορτή του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου στον Χολαργό

faneromeni-4

Την μνήμη του οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου τίμησε η εκκλησιαστική κοινότητα Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού στο ναϊδριο των Ταξιαρχών, του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού συλλόγου "το Σήμαντρο".

Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της ενορίας και της περιοχής.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο εορτάζων την ονοματική εορτή του, Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Πρό της απολύσεως τελέσθηκε μνημόσυνο για την επέτειο της κοιμήσεως του, στον ιδρυτή του Σημάντρου και διατελέσαντα πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Φανερωμένης, αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Φεφέ, προηγούμενο της Μονής Πεντέλης καθώς και για τον πρωτοπρεσβύτερο Ευθύμιο Μπάτρα υπηρετήσαντα για πολλά έτη, έως και της κοιμήσεως του, ως εφημερίου της ενορίας.

Ακολούθησε δεξίωση στο αρχονταρίκι του συλλόγου, όπου ο πρόεδρος του και υπεύθυνος του ενοριακού φιλοπτώχου, Πρωτοπρ. Ιωάννης Καλογερόπουλος, καλοσώρισε τους Ιεράρχες και λοιπούς παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού πατρός Ευθυμίου, ενώ για τον π. Θεόκλητο ομίλησε ο καθηγητής Ιωάννης Λάππας.

faneromeni-1

faneromeni-2

faneromeni-3

faneromeni-5

Εμφανίσεις: 31473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!