BINTEO από την εκλογή του μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγένιου

ImageΠαμψηφεί εξελέγη ο επίσκοπος Κνωσού κ.Ευγένιος νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Να σημειωθεί, ότι ο νέος μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα μεταβεί στο Φανάρι, για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη και, στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ευγένιος τόνισε: "Η Εκκλησία με αποστέλλει στην Ιερά και ιστορική Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και μου αναθέτει τη διακονία του ευσεβούς λαού της, ο οποίος διακρίνεται για την προσήλωσή του στην πίστη και τις παραδόσεις. Δοξάζω τον Θεό και τον ευχαριστώ για την ευεργεσία του αυτή στο ταπεινό πρόσωπό μου. Αυτή τη στιγμή στρέφω το νου μου στη Μητέρα Εκκλησία, στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο και εκφράζω από τα βάθη της καρδιάς μου το βαθύτατο σεβασμό και την αφοσίωσή μου".

"Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίο, κοντά στον οποίο διακόνησα την Εκκλησία τα τελευταία 4 χρόνια ως βοηθός επίσκοπός του για την πατρική του αγάπη. Ευχαριστώ τους σεβασμιοτάτους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης για την αγάπη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Μαζί τους θα εργάζομαι για το καλό της Εκκλησίας, του τόπου μας και του λαού μας. Η Εκκλησία με αποστέλλει στο Ρέθυμνο, στον τόπο των γραμμάτων και του πολιτισμού. Στον τόπο των όμορφων παραδόσεων του λαού μας. Η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διαθέτει ιστορικά μοναστήρια με καλές ανθρωπότητες και εκκλησίες με καλούς κληρικούς, που δίδουν το παρών του Θεού. Διαθέτουν τομείς δράσεως, οι οποίοι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες καλούνται να διακονήσουν τον άνθρωπο. Μάλιστα, το νέο άνθρωπο, αλλά και τον εμπερίστατο και ενδεή. Εκεί σε αρμονική συνεργασία με όλους τους καλούς κληρικούς μας και όλους τους συνεργάτες που διακονούν το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας θα κάνουμε τα πάντα", πρόσθεσε ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης.

Δείτε το βίντεο:

Εμφανίσεις: 51912
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!