Διέρρηξαν ναό στη Φλόριδα δύο φορές μέσα σε δυο εβδομάδες

ImageΣτόχος διάρρηξης μέσα σε δύο εβδομάδες έπεσε ο Ελληνορθόδοξος ναός Αγίας Μαρκέλλας - Αγίου Δημητρίου στην πόλη Mary Esther της Φλόριδας πλησίον στο Ft. Walton Beach. Συγκεκριμένα, όταν ο ιερέας της κοινότητας, π. Γαβριήλ Bulz μπήκε στο ναό της Αγίας Μαρκέλλας - Αγίου Δημητρίου στις 7 η ώρα το πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, βρήκε στο κοινοτικό κέντρο έναν λοστό, κομμάτια από τη σκεπή και υλικό απομόνωσης, σημάδι ότι κάποιος ή κάποιοι είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν τον ναό. Δεν είχε αφαιρεθεί τίποτε από τα σκεύη του ναού ή από το κτιριακό του συγκρότημα.

Εν τω μεταξύ, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι μέχρι στιγμής διαρρήκτες ξανακτύπησαν δύο εβδομάδες αργότερα, στις 28 Αυγούστου, κι έκλεψαν τούτη τη φορά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή από το γραφείο της κοινότητας στον οποίο είχαν αποθηκευτεί όλες οι πληροφορίες που αφορούν την κοινότητα και τα μέλη της.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Τιμ Μποόλος, ο οποίος είναι λιβανικής καταγωγής, είπε πως «κάποιος ανέβηκε στη σκεπή, χρησιμοποίησε ένα λοστό, έσπασε μέρος της οροφής και άνοιξε μία μεγάλη οπή. Εριξε τον λοστό μέσα στην κοινοτική αίθουσα και άρχισε να κατεβαίνει μέσα σ’ αυτή, αλλά για κάποιο λόγο τον οποίον δεν γνωρίζουμε μέχρι τώρα ανέβηκε ξανά και εξαφανίστηκε αφήνοντας την οπή στη σκεπή ανοικτή».

Και συμπλήρωσε: «Ετυχε εκείνες τις μέρες να έχουμε μεγάλες βροχές εδώ στην περιοχή, μπήκε το νερό μέσα στην αίθουσα και έγινε μεγάλη ζημιά».

Οπως διευκρίνισε, «έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως το άτομο που δημιούργησε την οπή στη σκεπή δεν έφτασε ποτέ μέχρι το δάπεδο διότι το σύστημα συναγερμού δεν ενεργοποιήθηκε».

Ο κ. Μποόλος είπε ακόμα πως «έπειτα από δύο εβδομάδες, στις 28 Αυγούστου, είχαμε κι άλλη διάρρηξη. Ο διαρρήκτης παραβίασε την πίσω πόρτα του κοινοτικού κέντρου προς την περιοχή που βρίσκεται το γραφείο της γραμματέως. Εκείνη τη βραδιά είχαμε συσκότιση λόγω διακοπής του ηλεκτρισμού ρεύματος και το σύστημα συναγερμού δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Ο διαρρήκτης μπήκε στο γραφείο και έκλεψε τον υπολογιστή και δύο οθόνες».

Πρόσθεσε πως «δεν ήταν κάποιος ακριβός υπολογιστής, αλλά μέσα σ’ αυτόν ήταν όλο το πληροφοριακό υλικό της κοινότητας, τα ονόματα και οι διευθύνσεις των μελών, όλα όσα κάνουμε στην εκκλησία, πληροφορίες για το ελληνικό φεστιβάλ που είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο» και συμπλήρωσε «είχαμε το φεστιβάλ μας, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κάτι τέτοιο να μας επηρεάσει».

Στην ερώτηση αν έχει κάποια ιδέα για το ποιος ή ποιοι το έκαναν, ο κ. Μποόλος ισχυρίστηκε ότι «όχι, δεν έχομε μέχρι στιγμής καμία πληροφορία. Το Τμήμα του Σερίφη νομίζει ότι εδώ κοντά που υπάρχει ένα κέντρο που μένουν άστεγοι, περίπου ένα τέταρτο του μιλίου από εδώ μέσα στο δάσος, κάποιος από εκεί βγήκε και έκανε αυτό που έγινε βασικά για να πάρει κάτι να πουλήσει για να προμηθευτεί ναρκωτικά ή κάτι τέτοιο». Διευκρίνισε πως «δεν κρατούμε χρήματα στο ναό και προσπαθούμε να βοηθούμε τους ανθρώπους όσο μπορούμε και ίσως να ήταν κάποιος που είχαμε βοηθήσει ή κάποιος που δεν βοηθήσαμε όσο θα ήθελε, δεν γνωρίζουμε, αλλά δύο διαρρήξεις μέσα σε δύο εβδομάδες είναι περίεργο».

Στην ερώτηση αν νομίζει ότι για κάποιο λόγο έχει στοχοποιηθεί η εκκλησία, απάντησε «δεν γνωρίζω, αλλά δύο διαρρήξεις μέσα σε δύο εβδομάδες κινεί υποψίες, ενώ δεν υπήρξε καμία διάρρηξη στην εκκλησία των Μεθοδιστών η οποία είναι δίπλα μας» και συμπλήρωσε «τείνω να πιστέψω ότι έχομε στοχοποιηθεί».

Στην ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει γίνει η δουλειά από μέσα, δηλαδή κάποιος από την κοινότητα να έχει προβεί στις διαρρήξεις με δεδομένο το γεγονός ότι εκλάπη ο υπολογιστής με τις πληροφορίες της κοινότητας, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου είπε: «όχι δεν μπορώ να πιστέψω πως ήταν δουλειά από μέσα». Και τόνισε πως «η κοινότητά μας πορεύεται αρμονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα».

Πρόσθεσε ωστόσο, πως «φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε, αλλά απλά δεν πιστεύω ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο εκ των έσω, διότι θα ήταν τρομακτικό».

Σύμφωνα με τον κ. Μποόλος η κοινότητα αποτελείται «από 80 με 85 οικογένειες, οι οποίες καταβάλλουν οικονομική συνεισφορά» και τόνισε «το εκκλησίασμα μας τις Κυριακές κυμαίνεται ανάμεσα στους 150 με 200 πιστούς».

Ανέφερε ακόμα πως «η κοινότητα ιδρύθηκε το 1960 από Ελληνες μετανάστες οι οποίοι κατάγονταν εν πολλοίς από τη Χίο και τη Θεσσαλονίκη, με βοήθεια από την αδελφή κοινότητα του Ευαγγελισμού της Pensacola προς την οποία είμαστε ευγνώμονες».

Στην ερώτηση πώς μπορούν και συντηρούν οικονομικώς την κοινότητα με 80 ή 85 οικογένειες, επεσήμανε πως «οι ετήσιες συνεισφορές μας συγκεντρώνουν το ποσό των εκατό χιλιάδων δολαρίων. Εχουμε το ελληνικό φεστιβάλ κάθε χρόνο το οποίο μας βοηθά πάρα πολύ». «Πρέπει να σας πω πως ίσα-ίσα που τα βγάζουμε πέρα», υπογράμμισε.

«Είχαμε το φεστιβάλ μας επί τρεις μέρες το Σαββατοκύριακο του Labor Day με επιτυχία, συμμετείχε ολόκληρη η κοινότητα. Είναι το γεγονός εδώ της περιοχής και κατά μέσο όρο είχαμε οκτώ χιλιάδες επισκέπτες», σημείωσε. Είπε επίσης ότι «χωρίς τα έσοδα από το ελληνικό φεστιβάλ δεν μπορούμε να κάνουμε κτιριακά έργα».

Ο κ. Τιμ Μποόλος είναι έγγαμος και μετακόμισε στην περιοχή πριν από 14 χρόνια. Είναι πρόεδρος της κοινότητας τα τελευταία 6 χρόνια και ταυτόχρονα έχει χειροθετηθεί υποδιάκονος. Είπε πως «ελπίζω να χειροτονηθώ Διάκονος όταν απέλθω από την προεδρία της κοινότητας».

Μιλώντας για την σύνθεση της κοινότητας, είπε ότι «αποτελείται από 30 τοις εκατό Ελληνες, έχομε πολλούς Ρουμάνους, μερικούς Λιβανέζους, Ρώσους, μία μεγάλη ομάδα προσήλυτων».

Αναφορικά με τη γλώσσα στη Λειτουργία, ανέφερε πως «χρησιμοποιούμε 40 τοις εκατό την Ελληνική, επίσης χρησιμοποιούμε την Αγγλική, λέμε την Κυριακή προσευχή σε αρκετές γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της ισπανικής, ουκρανικής, ιταλικής».

Σημειώνεται ότι ο ιερέας, ο π. Γαβριήλ Bulz, είναι ρουμανικής καταγωγής. Η κοινότητα ανήκει στη Μητρόπολη Ατλάντας, όπου Μητροπολίτης είναι ο Αλέξιος.

Εμφανίσεις: 28336
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!