"Κανένας δεν καίει το Κοράνι" γράφει η εφημερίδα του Βατικανού

ImageΥπό τον τίτλο "κανένας δεν καίει το Κοράνι", η Osservatore Romano, η εφημερίδα του Βατικανού, καταδικάζει σήμερα το σχέδιο μιας αμερικανικής εκκλησίας να κάψει δημοσίως ένα αντίτυπο του Κορανίου στις 11 Σεπτεμβρίου.

"Οι καταδίκες πολλαπλασιάζονται στον κόσμο αλλά κυρίως στην Ασία όπου οι μουσουλμάνοι είναι πολυάριθμοι, έχουν την πιο δυνατή φωνή, ιδιαίτερα από την Καθολική Εκκλησία εναντίον της πρωτοβουλίας της εκκλησίας των Βαπτιστών της Φλόριντα", γράφει η εφημερίδα.

"Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την πρόθεση και αυτήν την εκστρατεία, που είναι αντίθετη με τον σεβασμό που απαιτείται για όλες τις θρησκείες και αντίθετη στο δόγμα και στην πίστη μας", δήλωσε ο Λόρενς Τζον Σαλντάνα, αρχιεπίσκοπος της Λαχόρης και πρόεδρος της πακιστανικής διάσκεψης της επισκοπής, σύμφωνα με την Osservatore.

 Από την πλευρά του ο επίσκοπος της Μπαντούνγκ της Ινδονησίας, Γιόχαν Μαρία Πουτζασουμάρτα την χαρακτήρισε "ανεύθυνη πράξη".

Εμφανίσεις: 45456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!