Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Σιβιτανίδειο (ΦΩΤΟ)

sivitinadios-6

Με την φροντίδα του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώθηκε ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Σιβιτανίδειο Δημοσία Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Στο Παρεκκλήσιο της Σχολής προσκληθείς χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος,Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι. Α. Αθηνών, ο Πρωτοπρ. Ανάργυρος Σιγάλας, Καθηγητής και Πνευματικός της Σχολής, ο Πρεσβ. Δήμ. Παλιούρας, εφημέριος των Αγ. Πάντων και ο Διάκονος του Σεβασμιωτάτου Παναγιώτης Γόγολας.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο Γεν. Διευθυντής, οι Διευθυντές, καθηγητές, σπουδαστές και μαθητές των Σχολών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην καθιέρωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών και επιγραμματικά ετόνιςε ορισμένα χαρακτηριστικά από την προσωπικότητα, την ζωη και το έργο των εορταζομένων Αγίων.

Κατέληξε λέγοντας ότι σε μια εποχή που απουσιάζουν τα πρότυπα, προβάλλουν οι Τρεις Ιεράρχες ως αξιομίμητα πρότυπα δυναμισμού, αγωνιστικότητας, επιμέλειας και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Προσφοράς όχι μόνο πνευματικής, αλλά και υλικής, γιατί οι ανάγκες του ανθρώπου δεν χωρίζονται.

Τέλος πραγματοιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Τριών Ιεραρχών στους χώρους της Σχολής και ο κ. Παντελεήμων μεταφέροντας και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου του και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ευχήθηκε σε όλους να έχουν τον φωτισμό και την προστασία των Τριών Ιεραρχών.

sivitinadios-2

sivitinadios-3

sivitinadios-4

sivitinadios-5

sivitinadios-7

Εμφανίσεις: 22224
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!