Λαμπρό συλλείτουργο για τον Όσιο Δημήτριο εκ Μιστίου (ΦΩΤΟ)

alejandro-4

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και με έντονη τη συγκίνηση των απογόνων των προσφύγων της Καππαδοκίας εορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη η μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου της Καππαδοκίας.

Σε συνέχεια των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων, σήμερα, Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, στον περικαλλή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεου καθώς και οικείου Ποιμενάρχου Αλεξανδρούπολεως κ. Ανθίμου, με τη συμμετοχή ιερέων της ακριτικής Μητροπόλεως.

Η τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ο Όσιος Δημήτριος, τα λείψανα του οποίου μετέφεραν οι πρόσφυγες όταν εγκαταστάθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, άνθρωποι πονεμένοι και δυστυχισμένοι, οι οποίοι μέσα στην καταστροφή κρατήθηκαν από την πίστη τους και δημιούργησαν νέα αρχή διατηρώντας τα ήθη και την παράδοση τους.

Ιδιαίτερη αναφορά στους Καππαδόκες πρόσφυγες έκανε ο Ποιμενάρχης της Αλεξανδρούπολης στη σύντομη προσλαλιά του, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ο Όσιος χαίρεται από τον ουρανό για τις τιμές των Καππαδόκων και για τη συνέχιση της παράδοσης από τους απόγονους αφού βρίσκεται στις καρδιές όλων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ αναφερόμενος στο τριπλό μήνυμα της Κυριακής, ως ημέρα Κυριακή, ημέρα του Κυρίου, ως εορτή για τον Όσιο Δημήτριο και ως αρχή του Τριωδίου, όπου η Εκκλησία μας καλεί εν μετανοία και ταπείνωση να οδηγηθούμε στην Ανάσταση του Χριστού για την σωτηρία και την λύτρωση των ψυχών μας.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος ευσεβών πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λαμπάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Ισακίδης, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και Καππαδοκικών Σωματείων με εκπροσώπους ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές.

alejandro-1

alejandro-2

alejandro-3

alejandro-5

alejandro-6

alejandro-7

alejandro-8

alejandro-9

alejandro-10

alejandro-11

alejandro-12

alejandro-13

alejandro-14

alejandro-15

alejandro-16

alejandro-17

alejandro-18

alejandro-19

alejandro-20

alejandro-21

alejandro-22

alejandro-23

alejandro-24

Εμφανίσεις: 38882
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!