Ο Σταυρός του Απ. Μάρκου στον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Ζιχνών Αρχιμ. Λαυρέντιο

ImageΕκ  Προσώπου της Α.Θ.Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νειλουπόλεως  κ.Γεννάδιος, Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου, περικόσμησε με τον Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Λαυρέντιο Παπασίδερη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Στο εορταστικό Αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ζίχνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την γενομένη τιμή στον στενό του συνεργάτη και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τιμή η οποία όπως υπογράμμισε μεταβαίνει στην τοπική Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος της ιστορικής Μητροπόλεως αναφέρθηκε με συγκίνηση στην τελευταία επίσκεψή τους στην Πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου την έδρα του Παλαιφάτου Πατριαρχείου και την συνάντησή τους με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρο.

Ο Θεοφιλ. Αρχιγραμματεύς κ. Γεννάδιος κατά την τελετή περικοσμήσεως του Σταυρού του Αγίου Μάρκου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πανοσιολογιώτατε άγιε Πρωτοσύγκελλε π. Λαυρέντιε, σας δίδεται ο Σταυρός του Αγίου Μάρκου, Ιδρυτού και Προστάτου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σήμερα εδώ σ΄αυτόν τον ιερό και ιστορικό χώρο, όπου η έδρα της Ι.Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, ως έκφραση της Πατριαρχικής Ευαρεσκείας και φιλοτιμίας και ως επιβεβαίωση του έργου και των θυσιαστικών σας προσπαθειών, ώστε να συνεχίζετε με καθημερινές θυσίες, σείς και ο πολυσέβαστος Μητροπολίτης σας, την ανάλωση και προσφορά σας στο ποίμνιο και τις ανάγκες του, με τρόπο αθόρυβο, αξιοπρεπή, ανιδιοτελή με πολλή αγάπη και διάθεση μαρτυρίας.

Ο Πατριάρχης της Ιεραποστολής, ο Μακαριώτατος Προκαθήμενός μας κ. Θεόδωρος Β΄, γνωστός και πολυαγαπητός στην Αφρική ως ο Πατέρας των παιδιών, τα οποία γεννώνται και μεγαλώνουν χωρίς γονείς και οικογένεια, ο Προστάτης των ορφανών, των πτωχών, των αρρώστων, που περιέρχεται ολόκληρη την Αφρική αναζητώντας τα δικά του παιδιά που υποφέρουν, προκειμένου να προσφέρει αγάπη και ελπίδα, σήμερα σε τιμά και αυτή η συμβολική τιμή, εκφράζει την αγάπη και την Πατριαρχική εκτίμηση σε έναν κληρικό, ο οποίος ασκεί  την ταπεινή του διακονία με αγάπη και διάκριση.

Να είσαι Άξιος και ευλογημένος και να συνεχίζεις με τον ίδιο ζήλο το έργο σου, έχοντας μέσα στην καρδιά σου μόνον αγάπη προς το Θεό και τον άνθρωπο, κατά μίμηση του Διαδόχου του Αποστόλου Μάρκου, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄ του Οποίου εμείς οι Επίσκοποί Του, είμασθε πρεσβευτές και ελάχιστοι διάκονοι στο ανθρωπιστικό έργο της αγάπης και της Ιεραποστολής».

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Γεννάδιος τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.Ιερόθεο για την φιλοξενία και την αγάπη που δεικνύει προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Σεπτό Προκαθήμενο αυτής Μακ. Θεόδωρο Β΄.

Image

 

Εμφανίσεις: 89965
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!