Ένα καλλιτεχνικό γεγονός με Ιεραποστολικές διαστάσεις στην Κορέα

ImageΤο Σάββατο 28 Αυγούστου 2010, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τεσσάρων συναυλιών βυζαντινής μουσικής στην Κορέα, τις οποίες έδωσε η δεκαεξαμελής χορωδία “Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης” υπό την χοραρχία του καθηγητή κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Οι συναυλίες οργανώθηκαν υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας επ᾽ ευκαιρία συμπληρώσεως 110 χρόνων ορθόδοξης μαρτυρίας στην Κορέα. Τις συναυλίες, οι οποίες έγιναν στη Σεούλ και στο Πουσάν, παρακολούθησε πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων ήσαν, εκτός των Ορθοδόξων, και Ρωμαιοκαθολικοί, Προτεστάντες, ακόμη και Βουδδιστές.

Οι εν λόγῳ συναυλίες ήταν ένα ιστορικό και καλλιτεχνικό γεγονός μεγάλης σημασίας καθότι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά, όχι μόνον στην Κορέα αλλά και σ᾽ ολόκληρη την Άπω Ανατολή.

Το πρόγραμμα των συναυλιών περιελάμβανε λειτουργικούς ύμνους απ᾽ όλο το εκκλησιαστικό έτος, τους οποίους απέδωσε η χορωδία με υποδειγματικό τρόπο, γι᾽ αυτό και δίκαια απέσπασε τον έπαινο και τον θαυμασμό των ακροατών.

Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας ευχαριστεί και δημοσίως την αξιότιμη κυρία Αγγελική Φράγκου, πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Navios Maritime Holdings Inc., γιατί χάρις στην γενναιόδωρη χορηγία της υλοποιήθηκε το πρόγραμμα των συναυλιών.

Επίσης ευχαριστούμε τον χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας “Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης” γιατί δέχθηκαν να έρθουν στην Κορέα για να προσφέρουν εθελοντικώς τις τέσσερις συναυλίες, καθώς και για την συμμετοχή τους στις δύο κυριακάτικες θ. Λειτουργίες (22 και 29/8) και το εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν στους πιστούς κατά την διάρκεια του γεύματος της αγάπης στις ενορίες Αγίου Νικολάου Σεούλ και “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Πουσάν.

Η άρτια καλλιτεχικώς παρουσία της χορωδίας στην Κορέα συνετέλεσε στο να γίνει η βυζαντινή μουσική περισσότερο αγαπητή στους Ορθόδοξους Κορεάτες, ωρισμένοι εκ των οποίων εξεδήλωσαν την επιθυμία να μάθουν βυζαντινή μουσική. Επίσης μεγάλο πνευματικό όφελος προέκυψε και για τους μη Ορθόδοξους ακροατές.

Με αφορμή τις συναυλίες αρκετοί Κορεάτες  πληροφορήθηκαν για πρώτη φορά την ύπαρξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πατρίδα τους και εξέφρασαν την επιθυμία να την γνωρίσουν.

Έτσι ο σκοπός των διοργανωθέντων συναυλιών, που ήταν εξ αρχής η γνωριμία του κορεατικού κοινού με τον θησαυρό της βυζαντινής μουσικής και μέσῳ αυτής με την Ορθόδοξη Εκκλησία, εκπληρώθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο. Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν!

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 70596
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!