Αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ στο Ηράκλειο

ImageΠροσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου & Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στο Ηράκλειο Κρήτης και έλαβε μέρος στις λειτουργικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αναμνήσεως της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Δαφνών, αλλά και στις πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε στην Ενορία αυτή ο δραστήριος Εφημέριός της, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Λαμπάκης, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ, ο οποίος γεννήθηκε στις Δάφνες και επί της Αρχιερατείας του οποίου, στις 30 Ιανουαρίου 1823, βρέθηκε η Εικόνα της Μεγαλόχαρης στην Τήνο.

Τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, συγχοροστατούντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του Σεβ. Μητροπολίτου  Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακαρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Ευγενίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακάριος στην εκτεταμένη και ιστορικά τεκμηριωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ και στην ιστορική εξελέγη και εχειροτονήθη Επίσκοπος Τήνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκαν στην παρακείμενη του Ναού πλατεία τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Τήνου Γαβριήλ από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, το Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου & Τήνου κ. Δωρόθεο Β΄ και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη.Image

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα στην πλατεία των Δαφνών μουσική συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνών.

Την Τρίτη, 31 Αυγούστου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, προ του πέρατος του οποίου ο Σεβ. κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο για την παρουσία του και του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας Δαφνών Εικόνα της Παναγίας με την Τιμία Ζώνη, στο κάτω μέρος της οποίας ιστορείται ο Τήνου Γαβριήλ, φέρων το Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την ευγενική του πρόσκληση, την εν πλησμονή αγάπης φιλοξενία του και την προσγενομένη προς το πρόσωπό του τιμή, και ευχήθηκε σ’ αυτόν, αλλά και στους παρισταμένους Αρχιερείς, τους Ιερείς και το πολυπληθές εκκλησίασμα, η Παναγία της Τήνου, με τις ευχές του στην εν ουρανοίς θριαμβεύουσα Εκκλησία ευρισκομένου αοιδίμου Προκατόχου του Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ, να τους σκεπάζει, να τους διαφυλάττει και να τους προστατεύει από κάθε κακό.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνος της  Τιμίας Ζώνης, κατά τη διάρκεια της οποίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προ της προτομής του Τήνου Γαβριήλ.

Εμφανίσεις: 63407
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!