Ζάκυνθος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις Εκκλησιών

diariktis-ekklisias

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σπείρα διαρρηκτών, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς το τελευταίο τρίμηνο, στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα στην Ζάκυνθο, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου τέσσερις Αλβανοί ηλικίας από 18 έως 22 ετών καθώς και ένας 27χρονος Βούλγαρος και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών σε Ιερούς Ναούς, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ακόμη 22χρονος Έλληνας τον οποίο βαρύνουν αντίστοιχες κατηγορίες.

Αναλυτικότερα, από την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι πέντε αλλοδαποί και ο Έλληνας είχαν συγκροτήσει ομάδα, της οποίας η δράση αφορούσε την συστηματική διάρρηξη Ιερών Ναών σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κατά την πραγματοποίηση διαδοχικών αστυνομικών ερευνών τόσο στο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν, όσο και στις κατοικίες τους, διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους μέρος των χρυσαφικών και των άλλων αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί από τον Ιερό Ναό Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες ακόμη 11 περιπτώσεων διαρρήξεων Ιερών Ναών στην Ζάκυνθο.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου που πραγματοποίησε την προανάκριση εξετάζεται η συμμετοχή των μελών της σπείρας και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων.

Τα κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους επιστράφηκαν στο εφημέριο του ναού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Εμφανίσεις: 32502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!