Η εορτή του Αγίου Παρθενίου στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

0parthenios-6

ROMFEA.GR | Με λαμπρότητα τιμήθηκε (σήμερα 7 Φεβρουαρίου) η μνήμη του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών, στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Νέα Σεπόλια Περιστερίου, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο και εκεί φυλάσσεται τμήμα Ιερού Λειψάνου του αγίου και τελείται η ιερή παράκλησή του κάθε Τετάρτη.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), ο οποίος κήρυξε και τον Θ. λόγο.

Στο τέλος της ακολουθίας τον προσφώνησε εγκάρδια ο προϊστάμενος της εκκλησιαστικής κοινότητας Πανοσ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, κήρυξε ο Πανος. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Κάνδρος.

Στο τέλος της ευχαριστιακής σύναξης ο σεπτός ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για όλο ενοριακό έργο, επαίνεσε με λόγους θερμούς τους Ιερείς, τα στελέχη, τους εθελοντές, τους Ιεροψάλτες για την άριστη συνεργασία τους και την ζεστή ατμόσφαιρα , όντως οικογενειακή, που έχουν πετύχει και αντιληπτή.

Τους ύμνους τους απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο βυζαντινή χορωδία, υπό την χοραρχία του πρωτοψάλτη του Ι. Ναού κ. Ζαχαρία Κοντοφρίδη.

0parthenios-1

0parthenios-2

0parthenios-3

0parthenios-4

0parthenios-5

0parthenios-7

0parthenios-8

0parthenios-9

0parthenios-10

0parthenios-11

0parthenios-12

0parthenios-13

0parthenios-14

Εμφανίσεις: 48168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!