Στέφαν Φούλε: "Η εκκλησία στο Ριζοκάρπασο δεν θα μετατραπεί σε τζαμί"

ImageΓραπτή επιβεβαίωση - δέσμευση ότι δεν θα κλείσει ή δεν θα μετατραπεί σε τζαμί ή μουσείο η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε προς τον Κύπριο Ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση. 

Ο κ. Κασουλίδης ζήτησε από τον κ. Φούλε όπως εξετάσει το σχετικό θέμα και προβεί σε παραστάσεις προς τις κατοχικές αρχές. 

Απαντώντας σε κατεπείγουσα γραπτή ερώτηση που είχε υποβάλει ο Κύπριος Αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ τον περασμένο Ιούλιο, εν μέσω φημών ακόμα και για κατεδάφιση της ιστορικής εκκλησίας, ο Τσέχος Αξιωματούχος μετέφερε στον τελευταίο πληροφορίες που έλαβε από την πλευρά της τουρκοκυπριακής κοινότητας ''σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχουν σχέδια κλεισίματος αυτής της συγκεκριμένης εκκλησίας ή μετατροπής της σε τζαμί ή μουσείο''. 

«Η υιοθέτηση των παραπάνω πληροφοριών από τον κ. Φούλε δεν μπορεί παρά να εκκληθεί και ως δέσμευση της Κομισιόν ότι δεν θα κλείσει ή δεν θα γίνει αλλαγή χρήσης της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κασουλίδης.

Εμφανίσεις: 40344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!