Τίμησαν προερτίως τον Πολιούχο των Παξών στην Πλάκα (ΦΩΤΟ)

plaka-4

Με κατάνυξη και θερμή πίστη, συγκεντρώθηκαν σήμερα στον επι επταετία ανακαινιζόμενο Ιστορικό Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επι της οδου Κυδαθηναίων στην Πλάκα, τα μελη της Ενώσεως Παξίων Αττικής "ο Άγιος Χαράλαμπος" για να πανηγυρίσουν προεορτίως, κατα την διάρκεια της θ. Ευχαριστίας, την μνήμη του Πολιούχου της νήσου των Παξών, του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Αντώνιος Γκάγκος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και τα μέλη της Ενώσεως, παρά το πολύ κρύο και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο Ιερός Ναός συγκεντρώθηκαν σε αυτόν, οπως συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες και προσκύνησαν τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο θησαυρίζεται στον Ι.Ναο και προσέφεραν άρτους οι οποίοι ηρθαν απο τους Παξούς.

Κατα την διάρκεια της θ.Λειτουργίας την παραδοσιακη χορωδία του Ιερού Ναου αντικατέστησε κατόπιν προσκλήσεως της Ενώσεως, η χορωδία"Φίλοι της Εκκλησιαστικής Υμνωδίας"υπο την διεύθυνση του κ. Αιμιλιου Γιαννακοπουλου.

Ο εφημέριος του Ι.Ναου Αρχιμ.Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλιδης,ευχαριστησε τα μέλη της Ενώσεως για την παρουσία τους και την ευλάβειά τους, διαβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και ευχήθηκε ο Άγιος Χαραλάμπους να ευλογεί τους απανταχού της γης ευρισκομένους Παξίους χριστιανούς, σε εργα αγαθά και πολύκαρπα.

plaka-1

plaka-2

plaka-3

plaka-5

Εμφανίσεις: 28313
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!