Υποδοχή Ιερού Λειψάνου στον Άγιο Ελευθέριο Γκύζη (ΦΩΤΟ)

0gkizi-4

Γκύζη | Χρήστος Ασημακόπουλος


Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξε σήμερα, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου κλήρος και λαός, στην Τιμία Κάρα του Αγίου Ελευθερίου στον Ομώνυμο Ιερό Ναό στο Γκύζη.

Την Τιμία Κάρα του Αγίου Ελευθερίου κόμισε στον Ομώνυμο Ιερό Ναό των Αθηνών ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ την υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού ο Προϊστάμενος Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης.

Αμέσως μετά ο Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος παρέλαβε από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος την Τιμία Κάρα, και την τοποθέτησε σε ειδικό προσκυνητάρι προς ευλογία των πιστών.

Στη συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρνάβας στην ομιλία του αναφέφθηκε σε μια φράση του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης που μιλάει για τα ιερά λειψάνα των Αγίων.

Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που αποδέχθηκε την πρόσκληση, τονίζοντας πως είναι μεγάλη ευλογία για τον Ιερό Ναό και τους πιστούς η παρουσία του ιερού λειψάνου.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ελασσώνος ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Βαρνάβα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους ενορίτες για την λαμπρή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ιστορία της παρουσίας του Ιερού Λειψάνου στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος, υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Επαρχία του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε ιερά παράκληση προς τον Άγιο Ελευθέριο, καθώς και Ιερά Αγρυπνία.

0gkizi-1

0gkizi-2

0gkizi-3

0gkizi-4

0gkizi-5

0gkizi-6

0gkizi-7

0gkizi-8

0gkizi-9

0gkizi-11

0gkizi-12

0gkizi-13

0gkizi-14

0gkizi-15

0gkizi-16

0gkizi-17

0gkizi-18

0gkizi-19

 

0gkizi-20

0gkizi-21

0gkizi-22

0gkizi-23

0gkizi-24

0gkizi-25

0gkizi-26

Εμφανίσεις: 53762
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!