Τιμήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος στην Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου Μετεώρων (ΦΩΤΟ)

0meteora-4

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες-χιονόπτωση με ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες-αρκετοί ήταν οι πιστοί που έσπευσαν και φέτος να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου, η Τιμία Κάρα του οποίου φυλάσσεται ως γνωστό στο ιστορικό Μοναστήρι της Μετεωρίτικης πολιτείας.

Σύσσωμη η αδελφότητα της Ιεράς Μονής με επικεφαλής την Καθηγουμένη αυτής αδελφή Χριστονύμφη παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλλει από τον Προηγούμενο της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο, τον Καθηγούμνεο της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος, Αρχιμανδρίτη Δομέτιο, τον Αρχιμανδρίτη Βααρλάμ της ομώνυμης Ι.Μ., μοναχούς και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων στο Καθολικό της μετά θείας αρτοκλασίας.

Για τον βίο και την πορεία γενικότερα του Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρχιμανδρίτης Δομέτιος ο οποίος χαρακτήρισε τυχερή και ευλογημένη την Μοναστική Πολιτεία όπου φυλάσσεται η Τιμία Κάρα του Αγίου αλλά και λείψανα πολλών άλλων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αγιότητας του έχοντας πίστη στον Θεό για να κερδίσουν τις μάχες της επίγειας ζωής και να προετοιμαστούν όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου για την Βασιλεία των Ουρανών.

Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νπαντέκα-Νάνη και Βουρλίτσης, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ και της ΠΥ και πλήθος πιστών.

0meteora-6

0meteora-5

0meteora-1

0meteora-2

0meteora-3

Εμφανίσεις: 35666
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!