Πόστερ που θα τον καλούν να χειροτονήσει γυναίκες θα δει ο Πάπας

Image«Ντυμένα» με πόστερ που θα καλούν τον ποντίφικα να χειροτονήσει γυναίκες θα είναι τα διάσημα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου τις ημέρες της επίσκεψης του Πάπα. Η οργάνωση «Χειροτονία Καθολικών Γυναικών» έχει πληρώσει πάνω από 23 χιλιάδες δολάρια για να αναρτηθούν στα λονδρέζικα λεωφορεία αφίσες με το μήνυμα «Πάπα Βενέδικτε-Χειροτόνησε Γυναίκες Τώρα!». 

Η Καθολική Εκκλησία εκδίδει, εν τω μεταξύ, εντυπωσιακά αναλυτικές και αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες για τους πιστούς που θα παραστούν στις τρεις μεγάλες εκδηλώσεις με τον ποντίφικα σε Λονδίνο, Γλασκώβη και Μπέρμιγχαμ, ενώ η Σκωτσέζα Σούζαν Μπόιλ (διάσημη από τη συμμετοχή της στο τηλεπαιχνίδι Βρετανία Έχεις Ταλέντο) ετοιμάζεται να τραγουδήσει για τον Πάπα.

Ο Βενέδικτος ΙΣτ' θα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στην πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά από εκείνη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1982. Κατά την επίσκεψή του προγραμματίζονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

«Πάπα Χειροτόνησε Γυναίκες Τώρα!»


«Ντυμένα» με πόστερ που θα καλούν τον ποντίφικα να χειροτονήσει γυναίκες θα είναι τα διάσημα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου τις ημέρες της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στη Βρετανία.

Μία γυναικεία οργάνωση, η «Χειροτονία Καθολικών Γυναικών» (CWO), έχει πληρώσει πάνω από 23 χιλιάδες δολάρια για να αναρτηθούν για ένα μήνα σε 15 κόκκινα λεωφορεία πόστερ με το μήνυμα «Πάπα Βενέδικτε-Χειροτόνησε Γυναίκες Τώρα!».

Τα λεωφορεία αυτά θα πραγματοποιούν δρομολόγια από κομβικά σημεία, μεταξύ των οποίων και μπροστά από το Ανάκτορο του Γουεστμίνστερ, όπου ο ποντίφικας θα εκφωνήσει ομιλία στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οδηγίες προς πιστούς

Κατευθυντήριες οδηγίες για τους πιστούς που θα συρρεύσουν στις υπαίθριες λειτουργίες στις οποίες θα χοροστατήσει ο Πάπας εκδίδει η Καθολική Εκκλησία Αγγλίας και Ουαλίας. Οι οδηγίες είναι... εντυπωσιακά αναλυτικές και τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια.

Αλκοόλ, αναψυκτικά και μουσικά όργανα απαγορεύονται «καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων». Απαγορεύονται τα ποδήλατα, οι σφυρίχτρες, τα κεριά και τα ζώα. Επιτρέπονται το πικ-νικ, οι αφίσες και οι σημαίες, φακοί, αντηλιακό, μικρές πτυσσόμενες καρέκλες και μαξιλαράκια.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να μεριμνήσουν για όλες τις καιρικές συνθήκες, να έχουν μαζί τους τη φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνουν, καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Οι πιστοί πρέπει να έχουν μαζί τους αδιάβροχο, αλλά και καπέλα και ρούχα για να προστατευθούν από τον ήλιο. 

Στη συμβουλευτική οδηγία αναφέρεται: «Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι ο ήλιος καίει ακόμη και σε μία συννεφιασμένη ημέρα. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι η θερμοκρασία μπορεί να πέσει σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτή την εποχή του χρόνου».

Το υπαίθριο πικ-νικ θα επιτρέπεται στις μεγάλες εκδηλώσεις σε Λονδίνο, Γλασκώβη και Μπερμιγχαμ, αλλά μόνο με πλαστικά πιάτα και ποτήρια. Όσο για καλάθια και τα ψυγειάκια, οι διαστάσεις τους «δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 51 εκατ. x 33 εκατ. x 20 εκατ.».

Σε όλες τις περιπτώσεις οι πιστοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα πολύ μακρύ και δύσκολο ταξίδι από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής.

Εμφανίσεις: 41681
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!