Τα εννιάμερα της Παναγίας στην Ιερά Μονή Χρυσίνου

Image

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δήμο Κλεινοβού Τρικάλων.

Με την παρουσία εκατοντάδων ευλαβών προσκυνητών ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσίνου Κλεινοβού, οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως η Εννιάμερα της Παναγίας, όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός.

Πλήθος κόσμου ανηφόρισαν ως το όμορφο και γραφικό μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Κλεινοβού σε μια υπέροχη τοποθεσία λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Καλαμπάκα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με την τέλεση του Πανηγυρικού  Εσπερινού με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα υπό του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων π. Ευγένιου Θεοδοσιάδη.

Επίσης, παρέστησαν οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών των Μετεώρων, Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, Αγίας Τριάδας Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Ηγούμενος της νεοσύστατης Ιεράς Μονής Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κλεινού Αρχιμ. Γεράσιμος Μπαλλής.

Το πρόγραμμα  των ιερών ακολουθιών ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Πανηγυρικής  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ , ενώ συλλειτούργησαν οι Ηγούμενοι της Αγίας Τριάδος Μετεώρων Αρχιμ. Δομέτιος– ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο - και των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κλεινού Αρχιμ. Γεράσιμος.

Τη φροντίδα όλων των ακολουθιών αλλά και των  έργων που καθημερινά γίνονται στο  ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Χρυσίνου ή “Σταφύλας”, έχει ο ακούραστος μοναχός π. Ιωάννης Παλλαντζάς.

Ο π. Ιωάννης εγκαταβιεί τα τελευταία χρόνια στη μονή Χρυσίνου και με την επιμέλειά του έχει μετατραπεί σε ένα υποδειγματικό χώρο ησυχασμού, όπου οι επισκέπτες-προσκυνητές μπορούν να βρουν πνευματική γαλήνη.

Η ονομασία της Μονής

Το όνομα της  Ιεράς Μονής, το οποίο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της  περιοχής του Κλεινοβού είναι  Παναγία ‘‘Σταφύλα’’ και η ονομασία αυτή έχει δοθεί εξαιτίας των πολλών κτημάτων αμπελιών που υπήρχαν εκεί.

Η εν λόγω μονή παραμένει αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό κόσμημα για την περιοχή και αξίζει πραγματικά κανείς να ανηφορίσει ως εκεί να πάρει μια πνευματική ανάσα.

Image

Image

Εμφανίσεις: 157497
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!