Με μεγαλοπρέπεια ο εσπερινός στο "Θρονί της Παναγίας" Κατερίνης

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος ο πανηγυρικός εσπερινός της απόδοσης της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περιαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης.

Εκεί βρίσκεται το πρωτότυπο κτίσμα "Θρονί της Παναγίας", που ανήγειρε προ δεκαετίας η ευλάβεια του τότε Προισταμένου του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Θωμά Τσουλιά, και που εδώ και έτη υπηρετεί με υποδειγματική ιεροπρέπεια ο νέος Προιστάμενος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κυριάκος Κοκελίδης.

Στο ιεροπρεπές και άψογα αγιογραφημένο αυτό υπερυψωμένο κιβώριο μετά τρούλλου βρίσκεται τεραστίων διαστάσεων αντίγραφο της θαυματουργικής εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης και αντίγραφα της Παναγίας Σουμελά και της Παναγίας Πορταιτίσσης, ενώ στη  βάση του κτίσματος φυλάσσεται επιτάφιος της Παναγίας μας.

Φέτος του εσπερινού προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος και Διευθυντής της "Βαρναβείου Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης", ο οποίος από ετών ευδοκίμως υπηρετεί παρά τη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο Πανοσιολογιώτατος ετέλεσε την Αρτοκλασία, κήρυξε το Θείο Λόγο ενώπιον του Εντιμοτάτου Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και πλήθους λαού και έψαλε τις 3 στάσεις των εγκωμίων προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτάνευση της ανθοστολισμένης εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης, φέροντας εις τας αγκάλας του το σώμα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η περιφορά υπήρξε συγκινητική και τιμήθηκε με τη συμμετοχή της επίσημης μπάντας του Δήμου Κατερίνης και σώματος ένστολων Ποντίων νέων.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 58852
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!