Θεουπόλεως: ''Όσο ζούμε, έχουμε πάντα ευκαιρίες μετανοίας'' (ΦΩΤΟ)

0the-1

ROMFEA.GR | Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρετσούς τέλεσε σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελέημων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Κατά την κρίση της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, ο κάθε άνθρωπος θα έχει επάνω του ανεξίτηλα και φανερά πλέον τα ιδιώματα της αρετής ή της κακίας του, που θα επηρεάσουν και θα διαμορφώσουν αιωνίως πλέον το μέλλον του."

Όμως όσο ζούμε, έχουμε πάντα ευκαιρίες μετανοίας. Δεν μας ζητάει ο Θεός κάτι το ακατόρθωτο. Λίγο ψωμί, λίγη αγάπη και λίγο ενδιαφέρον για τους πονεμένους αδελφούς.

Το βασικότερο κριτήριο που θα κρίνει ο Θεός όλους μας, είναι η αγάπη. Και η αγάπη είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του Παραδείσου.

Κάθε πράξη αγάπης προς τον πλησίον αναφέρεται κατ' ευθείαν στο πρόσωπο του Χριστού, γιατί ο ίδιος τοποθετεί τον εαυτό Του στη θέση του πεινασμένου, του ξένου, του ρακένδυτου, του άρρωστου, του φυλακισμένου.

Εύχομαι όλοι μας να αντικρύσωμε το ολοφώτεινο πρόσωπό Του την ημέρα εκείνη, και να ακούσωμε την γλυκύτατη φωνή Του: "Τέκνον είσελθε εις την χαράν του Κυρίου Σου".

the-2

the-1

0the-2

0the-3

0the-4

0the-5

0the-6

0the-7

0the-8

0the-9

0the-10

0the-11

0the-12

0the-13

Εμφανίσεις: 23915
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!