Αποκλειστικά για εκπαιδευτική χρήση η δημοπράτηση των εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ. Δημητριάδος

ImageΣυγκρατημένα αισιόδοξος για τη συνέχιση λειτουργίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Άγιος Απόστολος ο Νέος», είτε στο σύνολό τους, είτε μέρους αυτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος και νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης Δημητριάδος κ. Μιχάλης Βασιλικός, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ.

Όπως είπε, ενδιαφέρον για την εκμίσθωση των σχολείων έχουν επιδείξει πέντε ενδιαφερόμενοι, εκ των οποίων ένας από την Αθήνα και οι υπόλοιποι από το Βόλο.

Οι προτάσεις αυτές αξιολογούνται, αναμένεται να εγκριθούν αύριο από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο και αμέσως θα γίνει η δημοπράτηση των κτιρίων.

Το σίγουρο δε, είναι πως μέχρι το τέλος του μήνα, η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως.

Ο κ. Βασιλικός ξεκαθάρισε πάντως, ότι απαράβατος όρος για την εκμίσθωση των κτιρίων, θα είναι η χρήση τους ως εκπαιδευτηρίων και μόνο.

Χαρακτήρισε ακόμη ανεύθυνα τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι, ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος είχε δεσμευθεί πως θα παραχωρούσε δωρεάν τα κτίρια και τα λεωφορεία σε όποιον ιδιώτη λειτουργήσει τα σχολεία, καθώς κάτι τέτοιο είναι νομικά ανέφικτο.

«Νομικά δεν υπάρχει δυνατότητα σύμπραξης ΝΠΔΔ με ιδιώτη και αυτό το γνωρίζουν όλοι και σίγουρα το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι» τόνισε ο κ. Βασιλικός, προσθέτοντας πως η διαδικασία της εκμίσθωσης μέσω δημοπρασίας είναι η μοναδική νόμιμη λύση και οδός.

Εμφανίσεις: 35527
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!