Αρχιεπίσκοπος: ''Μόνο ενωμένοι θα είμαστε νικητές'' (ΦΩΤΟ)

syssitio-37

Νέα Ιωνία | Θάνος Θανόπουλος

Τα εγκαίνια του κοινωικού συσσιτίου ''Η προσφορά'' της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πραγματοποιήθκαν πριν από λίγο, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το κοινωνικό συσσίτιο ''Η προσφορά'' βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην οδό Ελ. Βενιζέλου 132.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηρακλή Γκότση, του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, του Γενικού Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωστή Δήμτσα και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας του αγιασμού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην Αγία Φιλοθέη όπου ανήμερα της εορτής της πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κοινωνικού συσσιτίου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Με την βοήθεια του Θεού και με το αγωνιστικό φρόνημα και την θέληση του π. Νεκταρίου, προϊσταμένου της ενορίας αυτής, δημιουργήσαμε μία νέα εστία εξοπλίζοντάς την με νέα τεχνολογία για να συτίζει 500 συνανθρώπους μας εδώ στην Νέα Ιωνία. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε τον αριθμό αυτό.''

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ''Όπως και πριν από λίγους μήνες έγινε στο Νέο Ηράκλειο το Κοινωνικό Παντοπωλείο φιλοδοξούμε σύντομα και στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα να γίνει κάτι αντίστοιχο για να καλύψει και της εκεί ανάγκες, ώστς αυτό που οραματιζόμαστε στην Μητρόπολή μας, να μην υπάρχει κανείς πεινασμένος, να γίνει πράξη με την βοήθεια του Θεού.''

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης ευχασρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του και συνεχάρη την Μητρόπολη και όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.

''Η βοήθεια του Δήμου θα είναι αμέριστη'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ηρακλής Γκότσης.

''Αν ήθελε κανείς να σκιαγραφήσει το πορτραίτο της επταετούς παρουσίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος θα μπορούσε να του αποδώσει τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου των φτωχών'', ανέφερε αμέσως μετά ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης καλώντας τον Μακαριώτατο να απευθύνει λόγους πατρικούς.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: ''Όταν είμαστε όλοι ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα είμαστε οι νικητές στο τέλος.''

''Όποιος απο εμάς φροντίζει για αυτήν την ενότητα προσφέρει στον τόπο. Όποιος πάλι κλείνεται στον εαυτό του καταστρέφεται ο ίδιος, καταστρέφει και τον τόπο. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, που μπορεί να πάμε καλύτερα, μπορεί να πάμε και χειρότερα, από εμάς εξαρτάται. Αν είμαστε ενωμένοι θα νικήσουμε και θα προχωρήσουμε'', τόνισε κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος.

syssitio-1

syssitio-2

syssitio-3

syssitio-4

syssitio-5

syssitio-6

syssitio-7

syssitio-8

syssitio-9

syssitio-10

syssitio-11

syssitio-12

syssitio-13

syssitio-14

syssitio-15

syssitio-16

syssitio-17

syssitio-18

syssitio-19

syssitio-20

syssitio-21

syssitio-22

syssitio-23

syssitio-24

syssitio-25

syssitio-26

syssitio-27

syssitio-28

syssitio-29

syssitio-30

syssitio-31

syssitio-32

syssitio-33

syssitio-34

syssitio-35

syssitio-36

syssitio-38

syssitio-39

syssitio-40

syssitio-41

syssitio-42

syssitio-43

syssitio-44

syssitio-45

syssitio-46

syssitio-47

syssitio-48

Εμφανίσεις: 55517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!