Φωτογραφίες από τους εορτασμούς στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας

ImageΠραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, εις το προαύλιο του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας την Παρασκευή 13 Αυγούστου ε.ε., η ομιλία του αγιορείτου μοναχού π. Μωϋσέως με θέμα "Οι αρετές της Παναγίας".

Ο π. Μωυσής μονάζει εις το Άγιον Όρος από το 1974, έχει συγγράψει 40 βιβλία και έχει δώσει σειρά διαλέξεων και ομιλιών εις την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έναρξη της ομιλίας πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας της ιεράς Παρακλήσεως και το πλήθος κόσμου το οποίον κατέκλυσε κυριολεκτικώς το προαύλιο του Ι. Ναού, γέμισε τα καθίσματα.

Τον ομιλητή παρουσίασε στο ακροατήριο ο Γ.Α.Ε. της Ι. Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού π. Ακίνδυνος Γ. Δαρδανός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ κλείνοντας την εκδήλωση συνεχάρη τον ομιλητή και του προσέφερε αναμνηστικό των "Θεομητορικών 2010".

Αμέσως μετά μοίρασε ως ευλογία εις το ακροατήριο το βιβλίο του π. Μωϋσέως "Η ΑΘΩΝΙΤΙΣΣΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη εόρτασε και εφέτος ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της νήσου.

Τον Θ. Λόγον κήρυξε ο οσιολογιώτατος αγιορείτης μοναχός π. Μωυσής, συγγραφέας και χαρισματικός Θεολόγος. Εν συνεχεία τελέσθηκε η κατανυκτική λιτάνευσις της Ι. Εικόνος της Φανερωμένης, η αρτοκλασία εις τον λιμένα και η απόλυσις.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Τον Θ. Λόγον κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευδόκιμος Καρακουλάκης.Image

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις πρωτοπρεσβύτερον τον π. Σπυρίδωνα Τσεκούρα. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιον πρωϊνόν.

Εις τας ακολουθίας έψαλλε πολυμελής χορωδία υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2010", διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής 15ης Αυγούστου συναυλία εις το δώμα του Ιστορικού Μουσείου Αρχείου Ύδρας, με το μουσικό σύνολο "A Capella".

Οι "A Capella" είναι ένα μουσικό συγκρότημα νέων παιδιών που κατάγονται ως επί το πλείστον από την Ύδρα.

Το μουσικό σύνολο ερμήνευσε τραγούδια ελλήνων συνθετών, αποδίδοντάς τα με ιδιαίτερα λιτό και ευχάριστο τρόπο.

Στο τέλος της εκδηλώσεως και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από το ενθουσιώδες κοινό, ο Γ.Α.Ε. της Ι. Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού π. Ακίνδυνος Δαρδανός απένειμε στο συγκρότημα την αναμνηστική πλακέτα των "Θεομητορικών 2010", ευχόμενος την καλή συνέχεια και επιτυχία στο όμορφο έργο τους.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 58458
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!