Ο εορτασμός του Πάσχα του Καλοκαιριού στην Νίσυρο

ImageΜε την αγάπη και την πατρική ευλογιά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου αλλά και την παρουσία του δραστήριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ολοκληρώθηκε στις15 Αυγούστου 2010 ο διήμερος εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νίσυρο.

Η παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μόνη της Παναγιάς της Σπηλιανής ήταν το επίκεντρο του εορτασμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την παραμονή της εορτής με Μέγα αρχιερατικό Εσπερινό όπου βαθύτατα συγκινημένος ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ, εξήρε την αγάπη του κόσμου προς την Παναγία μας αλλά και την δική της αγάπη σε κάθε κατατρεγμένο και δοκιμαζόμενο άνθρωπο.

Αφού ευχαρίστησε τα πλήθη των πιστών που με καραβάκια από την Καρδάμενα της Κω, αλλά και από αλλά μέρη της Δωδεκανήσου έρχονται να προσκυνήσουν την θαυματουργή σεπτή εικόνα της θεομήτορος μετέφερε  τις ευχές και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος βρισκόταν στην Τραπεζούντα για να κάνει πράξη το όνειρο του Ρωμαϊκού Ποντιακού Ελληνισμού, την τέλεση της θειας και Ιεράς Λειτουργίας στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Σουμελάς μετά από 88 ολόκληρα χρονιά.!

Μετά τον Εσπερινό αργά το βραδύ ακολούθησαν τα Εγκώμια προς την Θεοτόκο αλλά και το Μνημόσυνο με κόλλυβα που γίνεται στην Νίσυρο, ένα μοναδικό έθιμο προς τιμήν της Παναγιάς μας.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι την κυριώνυμο ημέρα με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου  κ. Ναθαναήλ.

Image

Εμφανίσεις: 58515
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!