Η εορτή του Αγίου Πολυκάρπου στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

koronias-3

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, που είναι ο μοναδικός Ναός στην Αττική, που είναι αφιερωμένος στον Επίσκοπο Σμύρνης Άγιο Πολύκαρπο, εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου.

Πολλοί πιστοί από όλο το λεκανοπέδιο προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Πολύκαρπο και να ζητήσουν τις πρεσβείες του.

Χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ενώ συλλειτούργησαν οι πατέρες Φιλάρετος και Βαρνάβας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, μίλησε για το νόημα και την χρήση του χρήματος.

Ο φτωχός, είπε ο κ. Παντελεημων, που νομίζει ότι, όταν αποκτήσει χρήματα, θα λύσει όλα τα προβλήματά του, τρέφει μια ψευδαίσθηση, που ήδη την βιώνει ο πλούσιος.

Τόνισε τέσσερις λέξεις - κλειδιά: 1. Ευθύνη για τα λίγα ή πολλά, που έχουμε. 2.Ελευθερία και όχι υποδούλωση σε όσα κατέχουμε. 3. Δικαιοσύνη στην απόκτηση και 4. Αγάπη στην διάθεσή των ( βλ. Μητροπολίτου Κορωνείας Ψήγματα σελ.83 κ.εξ. ).

Και ο εορταζόμενος Αγιος είπε ο κ. Παντελεήμων ήταν και ελεήμων μοιράζοντας αγαθά, καρπούς. Γι' αυτό ονομάστηκε και Πολύκαρπος. Εγνώριζε ο Αγιος ότι αδειάζοντας γεμίζουμε, προσφέροντας κερδίζουμε την ευτυχία της προσφοράς.

koronias-1

koronias-2

koronias-4

koronias-5

koronias-6

koronias-7

Εμφανίσεις: 24198
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!