Ημερίδα για τις σχέσεις Ρωσίας και Ελληνισμού στην Τουρκοκρατία

Greek-russian-Flag

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η ημερερίδα, για τις σχέσεις Ρωσίας και Ελληνισμού κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015.

Την ημερίδα διοργάνωσαν το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. και το Πανεπιστήμιο του Αγίου Τύχωνος Μόσχας με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εισηγητές ήσαν οι καθηγητές του Α.Π.Θ. κκ. Μιχαήλ Τρίτος, Κωνσταντίνος Χρήστου, Βασίλειος Κουκουσάς, Ιωάννης Μπάκας και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το Πανεπιστήμιο του Αγίου Τύχωνος Μόσχας ο Πρύτανις π. Vladimir Vorobiev και οι καθηγητές π. George Oreganov, π. Pavel Ermilov και ο π. Konstantin Polskov.

Την ημερίδα λάμπρυνε η βυζαντινή χορωδία «Ηδύμελον» με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Τσάμη. Χαιρετισμό έκαναν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο Πρύτανις του Πανεπιστημίου του Αγίου Τύχωνος π. Vladimir Vorobiev και ο Αντιπρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Σταύρος Κάλτσιος.

Το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παρέθεσε επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο «Λαζαριστές», προς τιμήν των Ρώσων επισήμων και των λοιπών συνέδρων.

Εμφανίσεις: 15907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!