Τελετή αποφοίτησης 25 φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης

ImageΠραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010, η τελετή αποφοίτησης είκοσι πέντε φοιτητών του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, της πέμπτης κατά σειρά ορκωμοσίας από την Ίδρυση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος

Εκ μέρους του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου  της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος και Αναπληρωτής Καθηγητής της κ. Κοντάκης Χριστόφορος προσφώνησε τους παριστάμενους, συνεχάρη τους αποφοίτους της Ακαδημίας και τους ευχήθηκε ουσιαστική αξιοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους προς όφελος της Εκκλησίας και της Κοινωνίας.

Η Α.Ε.Α.Θ., μαζί με τις αντίστοιχες Ακαδημίες που λειτουργούν στην Αθήνα, στη Βελλά – Ιωαννίνων και στο Ηράκλειο Κρήτης, καταρτίζει κληρικούς και λαϊκά στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα πτυχία δε που χορηγούν είναι ισότιμα με εκείνα των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στην Α.Ε.Α.Θ. λειτουργούν δύο Προγράμματα Σπουδών, διάρκειας οκτώ εξαμήνων το καθένα. Ειδικότερα, λειτουργούν: α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών (1ο Επιστημονικό πεδίο) και β) Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων (3ο Επιστημονικό πεδίο).

Η εισαγωγή στην Ακαδημία και στα δύο Προγράμματα Σπουδών που λειτουργούν σ’ αυτή γίνεται με βάση τα  ισχύοντα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Α.Ε.Α.Θ. στεγάζεται σε σύγχρονές κτιριακές εγκαταστάσεις έχοντας άρτιο εξοπλισμό που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των μαθημάτων. Στεγάζετε επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 65, στην περιοχή Χαριλάου - Θεσσαλονίκης.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 50409
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!