Κοντά στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας ο Μητροπολίτης Ηλείας

german1Γράφει η Μαρία Καραμπάτση

Κοντά στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας βρέθηκε χθες το πρωί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος με τον λόγο του καθήλωσε τα παιδιά για περισσότερο από μιάμιση ώρα, καθώς έχει ένα μοναδικό τρόπο προσέγγισης και ξέρει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης βρίσκεται πάντοτε κοντά στο 1ο ΕΠΑΛ και είναι ένα σχολείο που το επισκέπτεται τακτικά, ωστόσο την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν είχε δοθεί η ευκαιρία.

Την ευκαιρία δημιούργησε αυτή τη φορά το ίδιο το σχολείο και με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου προσκλήθηκε ο Μητροπολίτης να επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ.

Προσευχή και συζήτηση

Πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή και χθες νωρίς το πρωί ο Μητροπολίτης Ηλείας, συνοδευόμενος από τον ιερέα της Αμαλιάδας κ. Βασίλειο Μονόλιθο, επισκέφθηκε το σχολείο και παρευρέθηκε στην πρωινή προσευχή, καθώς ήθελε να προσευχηθεί μαζί με τους μαθητές, όπως και έκανε τελικά. Νωρίτερα τον είχαν καλωσορίσει ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος και ο θεολόγος του σχολείου κ. Πέτρος Παπαδόπουλος.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου και τους μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και πραγματικά η προσήλωσή τους ήταν τόση που δεν ακουγόταν το παραμικρό στην αίθουσα.

Ο Μητροπολίτης εκτός από θέματα θεολογικού περιεχομένου, μίλησε στους μαθητές και για θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά και όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισε το ενδιαφέρον τους και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι μαθητές συμμετείχαν στην συζήτηση, εκφράζοντας θέσεις και απορίες.

Αυτό που τους υπενθύμισε είναι να μην ξεχνούν ότι είναι έλληνες, να έχουν στόχους και να πιστεύουν στις δυνάμεις τους, ενώ υπογράμμισε ότι η επιστροφή του ανθρώπου στο Θεό θα φέρει και την αναστολή του κακού, γιατί μόνο η εφαρμογή της εντολής του Θεού φέρνει τη λύτρωση και κάλεσε τους μαθητές να το θυμούνται πάντοτε αυτό.

german2

Εμφανίσεις: 13737
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!