Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Χολαργό (ΦΩΤΟ)

0koro-12

Τρείς αναγνώστες χειροθέτησε στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας πλαισιωμένος από τους Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο, προϊστάμενο, και Ευγένιο Κονταρίνη και τους πατέρες Κωνσταντίνο, Συνέσιο και Άγγελο.

Μετά την Θ. Λειτουργία έγινε η χειροθεσία των Αναγνωστών και ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία των Ι. Εικόνων εντός του Ναού και η σχετική δέηση και ανάγνωση του υπέρ της Ορθοδοξίας συνοδικού.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο κ. Παντελεημων ομίλησε για την σημασία της ημέρας και τόνισε ότι η κατάργηση των Εικόνων έθετε σε αμφισβήτηση την πραγματική ενανθρώπιση του Χριςτού.

Είπε ακόμη ότι η τιμή της Εικόνος "επι το πρωτότυπον διαβαίνει" και τόνισε ότι η Ορθοδοξία δεν είναι ούτε ιερή παρελθοντολογία, ούτε ξηρή τυπολατρία, αλλά είναι ζωή, αγιασμός, ανακαίνιση, Χάρις.

Η Ορθοδοξία, είπε ο Σεβασμιώτατος, στηρίζεται, βέβαια, και στην Παράδοση. Αλλά η Ι. Παράδοση της Εκκλησίας είναι μια ρίζα δυναμική, που έχει σκοπό να φέρει καρπούς στο παρόν.

Και οι τύποι και τα σύμβολα της Εκκλησίας είναι γεμάτοι από νόημα και περιεχόμενο. Δεν είναι άδειο κέλυφος χωρίς ουσία.

Αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθοδοξίας έχομε ιερή υποχρέωση όχι απλώς να τον διατηρούμε, ως ακρίβεια θεωρίας μόνο, αλλά κυρίως ως βίωμα εμπειρίας, για να τον παραδώσουμε στους επιγινομένους, ως "κληρονομίαν άφθαρτον και αμίαντον και αμάραντον τετηρημένην εν ουρανοίς."( Α Πέτρ.α,4 ), κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

0koro-1

0koro-2

0koro-3

0koro-4

0koro-5

0koro-6

0koro-7

0koro-8

0koro-9

0koro-10

0koro-11

0koro-13

0koro-14

Εμφανίσεις: 26020
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!