Θέλουν να χειροτονηθούν ιερείς λόγω κρίσης….

ImageΝα χειροτονηθούν ιερείς σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά πάρα πολλοί νέοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Alter», πολύ είναι εκείνοι που σκέφτηκαν να βάλουν το ράσο, προκειμένου να γλιτώσουν από τον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί η οικονομική κρίση.

Ερωτηθείς, για το εν λόγω γεγονός, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) π. Γεώργιος Βαμβακίδης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «Υπάρχει ως γεγονός, ότι λόγω της κρίσης να προσέρχονται πολλοί υποψήφιοι προς ιεροσύνη για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.»

«Αλλά οι κατά τόπους Μητροπόλεις ερευνούν, με κάθε λεπτομέρεια αναζητούν. Εάν το κριτήριο του υποψηφίου είναι μόνο η επαγγελματική αποκατάσταση, εκ φύσεως του, αυτός κρίνεται αποτυχημένος και δεν χειροτονείται», πρόσθεσε ο π. Γ. Βαμβακίδης.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, τόνισε ότι «το κριτήριο για την ιεροσύνη, είναι η ευσέβεια και η ευλάβεια. Η κλήση από τον Θεό και η κλήση από το λαό. Αυτά είναι τα κριτήρια».

Εμφανίσεις: 46431
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!