Επίσκοπος Θεουπόλεως: ''Η Ορθοδοξία είναι βίωμα''

0theouple-3

ROMFEA.GR | Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο τονίζοντας:

"1. Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, δεν είναι η θεωρία ότι υπάρχει απλά μια ανώτερη δύναμη στον κόσμο στην οποία μπορεί να πιστεύει οιοσδήποτε. Αλλά πίστη σε ένα Θεό τριαδικό, Θεό αποκαλύψεως και πλήρη υπαρξιακή αποδοχή του προσώπου του Ιησού Χριστού ως Θεανθρώπου.

2. Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη σημαίνει, εξ' ολοκλήρου αποδοχή του περιεχομένου της θείας αποκαλύψεως, δίχως επιλογές, αλλά να δέχεται και άλλη να απορρίπτει.

3. Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, δεν είναι το να δέχεται κανείς θεωρητικά μόνο το περιεχόμενο της θείας αποκαλύψεως χωρίς να το ενεργοποιεί στη ζωή του. Η Ορθοδοξία ούτε ιδεολογία είναι, ούτε φιλοσοφικό σύστημα. Αλλά ο νέος τρόπος ζωής μας, που μπήκε στην ιστορία με την σάρκωση, την σταύρωση και την ανάσταση του Θεού Λόγου.

Η Ορθοδοξία είναι βίωμα, είναι ορθοπραξία. Σήμερα, είκοσι χιλιάδες και πλέον χρόνια από τότε, η Ορθοδοξία απειλείται από τον εωσφορικό πανθρησκευτικό συγκριτισμό, που όμως, αυτός ο συγκριτισμός, ξεχνά ότι ο λαός μας αιώνες τώρα έχει το ίδιο γονιδίωμα, την αλήθεια της Ορθοδοξίας, στην κοινή πορεία πίστεως και πατρίδος."​

0theouple-1

0theouple-2

0theouple-4

0theouple-5

0theouple-6

0theouple-7

0theouple-8

0theouple-9

0theouple-10

0theouple-11

0theouple-12

0theouple-13

Εμφανίσεις: 26436
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!