Οι Ναουσαίοι της Αθήνας τίμησαν την Κυριακή της Ορθοδοξίας

0naousa-4

ROMFEA.GR | Στόν υπο ανακαίνιση αιωνόβιο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγία Σωτήρα του Κοττάκη) στην Πλάκα, στήν οδό Κυδαθηναίων, τίμησαν τα μέλη του εν Αθήναις Συλλόγου Ναουσαίων "Ο Ζαφειράκης" την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την κήρυξη της Επαναστάσεως κατά της Τουρκικής δουλείας και την επέτειο των 193 ετών απο το ολοκαύτωμα της Νάουσας με τους μυριάδες εθνομάρτυρες της πίστεως στον Χριστό και στην Πατρίδα.

Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζει το ιστορικό κτίσμα του Ιερού Ναού κυρίως ένεκα των ανακαινιστικών εργασιών,τα μέλη του συλλόγου τέλεσαν την αρτοκλασία του συλλόγου τους και δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων προγόνων τους.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, μιλώντας για την μεγάλη ημέρα της εορτής της Ορθοδοξίας, η βίωση της οποίας προσέφερε και προσφέρει δυνατότητες ανώτερης και ελεύθερης ζωής και την κληροδοσία της θυσίας των υποδούλων μα και ελευθέρων στο φρόνιμα Ναουσαίων, διαβίβασε την πατρική αγάπη, τις ευλογίες και τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμονος πρός τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Ο Ζαφειράκης" κ.Κων/νο Βαινανίδης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα μέλη όλου του συλλόγου καθώς και τον έπαινό Του,διότι διατηρούν έντονη την ανάμνηση των πατρογονικών εστιών τους και των θυσιών των προγόνων τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Ο Ζαφειράκης" κ.Βαινανίδης,ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της ιδιαιτέρας πατρίδας τους για τις πατρικές ευχες και την αγάπη Του και ευχήθηκε τα έργα της ανακαινίσεως στον ιστορικό Ιερό Ναό να ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε να μπορέσουν να προσκαλέσουν και να υποδεχθούν σε αυτόν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και να λάβουν απο κοντά τις ευλογίες Του όλα τα μέλη του συλλόγου.

0naousa-1

0naousa-2

0naousa-3

0naousa-5

0naousa-6

Εμφανίσεις: 23991
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!