Ιερέας βρήκε τραγικό θάνατο στο Κονέκτικατ

BAKER-2-550x300

Τραγικό θάνατο βρήκε, το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαρτίου, σε αυτοκινητικό δυστύχημα ο π. Ματθαίος Μπέικερ, 37 ετών, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίας Τριάδος, στην πόλη Νόργουϊτς του Κονέκτικτατ, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου από την χιονόπτωση, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ» στην ηλεκτρονική του έκδοση «www.ekirikas.com» το βράδυ της Κυριακής λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν.

Ο αείμνηστος π. Ματθαίος ήταν έγγαμος και πατέρας έξι παιδιών και είχε διοριστεί πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου στην προϊσταμενία της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, σε αντικατάσταση του π. Παύλου Παντελή, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.

Τα παιδιά του είναι ηλικίας ενός μέχρι έντεκα ετών και είναι τα εξής: Ισαάκ 11, Ηλίας 9, Γεώργιος 7, Ελευθερία 5, Κύριλλος 3 και Ματθαίος ο νεότερος σχεδόν ενός έτους.

Ο αείμνηστος π. Ματθαίος επέστρεφε από τον ναό στο σπίτι του όταν συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα. Ευτυχώς που τα παιδιά του, τα οποία ήταν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δυστύχημα έγινε γύρω στις 3:53 το απόγευμα πάνω στον αυτοκινητόδρομο 2 του Νόργουιτς, όταν λόγω της κακοκαιρίας έχασε τον έλεγχο του οχήματος τύπου βαν «Dodge Caravan», του έτους 2002, πλησίον στην έξοδο 25 δυτικά του Νόργουιτς.

Σύμφωνα πάντοτε με την έκθεση της Αστυνομίας, το αυτοκίνητο του άτυχου κληρικού περιδινήθηκε στο ενδιάμεσο χώρισμα του δρόμου, το οποίο ήταν καλυμμένο με χιόνι, αναποδογύρισε μερικές φορές, χτύπησε στο προστατευτικό τοιχίο του δρόμου και σταμάτησε αναποδογυρισμένο στην οροφή του στην ανατολική λωρίδα. Ο π. Ματθαίος εκτινάχτηκε από το αυτοκίνητο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι έξι επιβάτες του οχήματος, ανάμεσά τους και τα παιδιά του ιερέα, υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «William W. Backus» του Νόργουιτς.

Στο σημείο του δυστυχήματος δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ μέρος του δρόμου 2 μεταξύ των εξόδων 23 και 27 έκλεισε επί τέσσερις ώρες και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία στις 8:30 το βράδυ.

Στο θλιβερό άκουσμα του θανατηφόρου τροχαίου, το οποίο στέρησε τη ζωή από έναν καλό και ευπαίδευτο κληρικό της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος -στην ποιμαντική επιστασία του οποίου ανήκει η κοινότητα του Νόργουιτς- επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την πρεσβυτέρα Κατερίνα Μπέικερ, στην οποία διαβίβασε την αγάπη και τα συλλυπητήρια της Μητρόπολης Βοστώνης.

Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με την κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Νόργουιτς απάντησε ο π. Ντιν Πανάγος ιερατικός προϊστάμενος της γειτονικής κοινότητας Αγίας Σοφίας της πόλης του Νιου Λόντον Κονέκτικατ, ο οποίος είχε πάει για να συνδράμει στην κοινότητα με κάθε δυνατό τρόπο για το αναπάντεχο τραγικό συμβάν.

Ο π. Ντιν είπε πως «το δυστύχημα έγινε την Κυριακή το απόγευμα, ο π. Ματθαίος δυστυχώς έχασε τη ζωή, τα παιδιά είναι καλά».

Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί στην κοινότητα, ο π. Ντιν, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Μητρόπολης Βοστώνης, είπε πως «είμαστε εδώ προσπαθώντας να κάνουμε κάποια άμεσα πράγματα για να βοηθήσουμε την πρεσβυτέρα», ενώ στην ερώτηση πώς είναι η πρεσβυτέρα, είπε πως «υπάρχει πολλή αγάπη και υποστήριξη στο πρόσωπό της».

Αναφορικά με τα σχετικά περί Νεκρωσίμου Ακολουθίας και ενταφιασμού, είπε, «δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή, αλλά θα ξέρουμε μέχρι το τέλος της ημέρας».

Ο αείμνηστος π. Ματθαίος Μπέικρ γεννήθηκε και ανατράφηκε στην πόλη Κράνστον του Ροντ Αϊλαντ και ήταν γιος αγαπητός της Εβελιν και του αείμνηστου Χάουαρντ Μπέικερ. Σπούδασε στα δημόσια σχολεία της πόλης.

Ενώ εργαζόταν ως καθηγητής Λογοτεχνίας σε Λύκειο της Βιρτζίνια ξεκίνησε την αναζήτηση για την Ορθόδοξη Πίστη και μετεστράφη στην Ορθοδοξία το 2001 σε μία Καρπαθορώσικη Ορθόδοξη κοινότητα στη Βιρτζίνια και νυμφεύθηκε με την σύζυγό του Κατερίνα το 2002.

Σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Αγίου Τύχωνα στην Πενσιλβάνια και στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Βοστώνης, ενώ εργαζόταν επί της διδακτορικής του διατριβής στον κλάδο της Συστηματικής Θεολογίας.

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 19 Ιανουαρίου του 2014 από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού του Κράνστον του Ροντ Αϊλαντ.

Εμφανίσεις: 30817
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!