Ο Δήμαρχος Τραπεζούντας για τη Μονή Σουμελά

Image"Η Τραπεζούντα είναι πόλη της παιδείας, της ιστορίας και του πολιτισμού", δήλωσε ο Δήμαρχος της Τραπεζούντας Ορχαν Φεβζι Γκουμρουκτσούογλου, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο τελείται φέτος η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.

"Που ήταν το λάθος; Θα πρέπει να δείχνουμε πάντα τον πολιτισμό, που μας κληροδότησαν οι Οθωμανοί. Τι θα έκαναν οι Οθωμανοί; Όπως είχαν θρησκευτική ελευθερία, την ίδια φιλοσοφία θα πρέπει να εφαρμόσουμε και σήμερα", είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γιατί γίνεται φέτος ο εορτασμός στην Μόνη Σουμελά.

Ο τουρκικός τύπος, κυρίως της περιοχής, θέτει το ερώτημα γιατί γίνεται λειτουργία στη Μονή Σουμελά, όταν αρχίζει η περίοδος της μουσουλμανικής νηστείας του Ραμαζανίου.

"Θα ήταν καταπληκτικό, αν ο κόσμος θα μπορούσε να επισκέπτεται την πόλη μας και ταυτόχρονα να συμμετέχει στην λειτουργία στο Μοναστήρι", τόνισε ο Δήμαρχος, που συνέδεσε τις εξηγήσεις του αυτές, με τις πολιτικές αλλαγές που συντελούνται στην Τουρκία από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Εμφανίσεις: 52852
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!