Ενθρονίστηκε ο νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου

ImageΤην Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010 κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, η ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτου Νήφωνα Καψάλη.

Να σημειωθεί, ότι κλήρος και λαός αναφώνησαν το «άξιος» με μια φωνή ευχόμενοι στον νέο ηγούμενο Νήφωνα.

Μιλώντας σχετικά ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον προηγούμενο ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο, καθώς και για την οικεία βουλήσει παραίτησή του, χαρακτηρίζοντάς την ως μία απόφαση προσωπικού και πνευματικού θάρρους.

Επίσης, ο κ. Σεραφείμ ευχήθηκε στον νέο ηγούμενο να συνεχίσει το έργο του πατρός Αθανασίου με δόξα του Χριστού και της ιστορίας της Μονής Μεγάλου Μετεώρου. 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου υπηρετεί τον μοναχικό βίο στα Μετέωρα 13 ολόκληρα χρόνια, και όλοι κάνουν λόγο για έναν κληρικό με ήθος και ταπεινό φρόνημα, αλλά και έναν άοκνο εργάτη του Ευαγγελίου.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο νέος Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Νήφων,  μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο δικός μου αγώνας, Σεβασμιώτατε, θα είναι να σταθώ πατέρας στην αδελφότητά μας και σε όσους αδελφούς η Χάρις του Θεού θα φέρει κοντά μας. Μέριμνά μου θα είναι να καταστεί η Μονή μας κέντρο της λατρευτικής ζωής και της ορθοδόξου μοναχικής ασκήσεως, ένα πνευματικό θεραπευτήριο που θα οδηγεί στην θέωση, κατά τα πρότυπα και τους κανόνες του αγιοπατερικού κοινοβιακού μοναχι­σμού. Δια του πνευματικού αγώνος η κάθαρσις των παθών, ο φωτισμός του νου και η θέωση να γίνει το καθημερινό μας βίωμα".

"Είμαι πεπεισμένος, Σεβασμιώτατε, πως η παρουσία μου στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου και κοντά στον σεβαστό μου Γέροντα Αθανάσιο είναι απαύγασμα του θείου θελήματος, που εκφράστηκε δια μέσου του σεπτού προσώπου Σας", πρόσθεσε κλείνοντας.

Εμφανίσεις: 76096
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!