Η Τίμια Κάρα της Αγίας Μαρίνης στο Βασιλικό Χαλκίδος

kara-10

Για την Romfea.gr | Ευάγγελος Σαμαράς


Σε κλίμα βαθείας κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας ο πιστός του Θεού λαός της κωμοπόλεως του Βασιλικού Χαλκίδος υποδέχθηκε απόψε την Τίμια Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

Η τελετή της υποδοχής έλαβε χώρα στα προπύλαια του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι προσέτρεξαν να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στο πλαίσιο και της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Την Τίμια Κάρα της Αγίας, η οποία φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, υποδέχθηκε ο ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου του ιερού ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σταματίου Μπασδέκη καθώς και άλλων ιερέων της περιοχής.

Αμέσως μετά Ιερά Αγρυπνία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Το πρωί της Δευτέρας θα τελεστεί ο Αγιασμός και στις 6 το απόγευμα θα λάβει χώρα πνευματική εκδήλωση.

Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 11 το πρωί θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση στην Αγία Μαρίνα και στις 6 το απόγευμα το Μέγα Απόδειπνο.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου θα τελεστεί το Ιερό Ευχέλαιο και στις 7 το απόγευμα η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και ακολούθως η Τίμια Κάρα θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Ηλίων.

kara-2

kara-3

kara-4

kara-5

kara-6

kara-7

kara-9

kara-11

kara-12

kara-13

kara-14

Εμφανίσεις: 23949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!